Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Több figyelem kell a kirakatokra

A kirakatok, portálok éppúgy az utcakép részei, mint az épületek, amelyekre sokkal több figyelmet kéne fordítani.
Jelenleg a Várkerületen 149 üzlet rendelkezik működési engedéllyel. Ennek mintegy negyven százaléka önkormányzati tulajdonban van, a fennmaradó rész pedig magánkézben. Arról nincs hivatalos statisztika, hogy hány boltot zártak be, de jó pár tartósan vagy átmenetileg nem üzemel. A Várkerülethez hasonlóan a Lackner Kristóf utcában is találunk üres üzleteket. Többen úgy vélik, az önkormányzatnak közbe kellene lépnie az utcaképet rontó, gondozatlan kirakatokkal szemben, s kötelezni a tulajdonost a karbantartásra.

A soproni városházán megtudtuk, sem központi jogszabály, sem helyi rendelet nem szabályozza, hogy mi a kereskedők teendője a kirakattal boltbezárás esetén. Ezért nem is tudnak fellépni a tulajdonossal szemben.
– A lepusztult, igénytelen kirakat mindenkinek árt. A vásárlók ugyanis könnyen általánosítanak, aminek a szomszédos üzletek is kárát láthatják – osztotta meg a Kisalfölddel a témával kapcsolatban véleményét Horváth Árpádné kereskedő. – A kereskedők tudják nagyon jól, a vevő becsábításának legelső és legfontosabb része a kirakat. Az igényesen berendezett és kivitelezett vitrin szinte vonzza a tekintetet, felhívja a figyelmet egy adott termékre. Ezt az illúziót a koszos üveg vagy a hanyag elrendezés pillanatok alatt tönkreteheti.

A téma azért is érdekes, mert a sorra megjelenő nagy bevásárlóközpontok miatt a belvárosi üzletek léte bizonytalanná vált. A vásárlókat a színvonalas árukészlettel és az igényesen berendezett, szép kirakattal lehet megőrizni. A városkép szempontjából sem mindegy, milyen látvány fogadja az ide látogatókat. Különösen fontos ez az ünnepek közeledtével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyítás, tudományos munka, oktatás

Egyetemi tanulmányainak helyszínén, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen vehette át a közelmúltban prof. dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa a címzetes egyetemi tanári címet igazoló oklevelet. Egy évvel ezelőtt a Nyugat-Magyarországi Egyetemen már megkapta ugyanezt az elismerő címet. Tovább olvasom