Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Több életet vinnének a soproni belvárosba

Olvasóink különleges fesztiválokat, turistacsalogató és a lakosságot igényesen szórakoztató rendezvényeket hiányolnak a történelmi belvárosból.

Más városokban a belvárosban zajlik az élet, Sopronban viszont nem. Mit tervez az önkormányzat, hogy javuljon a helyzet? Csodálatos terek vannak a soproni belvárosban, nem lehetne ezeket élettel megtölteni? – kérdezte a Városrészek fórumának keretében egyik olvasónk.

– Sopron helyzete különleges, mert a legtöbb városnak vagy hosszú, üzletekkel teli sétálóutcája van, vagy hangulatos Fő tere. Városunkra mindkettő igaz – kezdte válaszát dr. Sárvári Szabolcs aljegyző.

– Az önkormányzat célja, hogy minél több szolgáltatásnak biztosítson helyet a Fő tér közvetlen közelében, ezért döntött úgy a közgyűlés, hogy az üresen álló üzlethelyiségeket hasznosításra hirdeti meg. A négy pályázható ingatlanból kettő hasznosítására azóta szerződést is kötöttek, sajnálatos azonban, hogy a másik kettő esetében még csak érdeklődés sem volt.

Bányai István és felesége a nyüzsgő fővárosból minden évben Sopronba jönnek pihenni. Szeretik a csendes belvárost, bár több gasztronómiai vagy boros rendezvényt ők is el tudnának képzelni. Fotó: Magas
Bányai István és felesége a nyüzsgő fővárosból minden évben Sopronba jönnek pihenni. Szeretik a csendes belvárost, bár több gasztronómiai vagy boros rendezvényt ők is el tudnának képzelni. Fotó: Magasi


Miért nincsenek kerékpárutak a belvárosban? A belvárost össze kellene kötni a meglévő kerékpárutakkal.

A felvetéssel kapcsolatban Kerekes Attila városi főmérnök emlékeztetett: korábban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kerékpárút épül a Bécsidomb és a határátkelő között, ezzel teremtik meg az összeköttetést a belvárosba érkező, már korábban megépült úttal.

Emellett kialakította az önkormányzat az összeköttetést a Tómalom–Fertő tavi kerékpárúttal is, ezenkívül pedig Sarródon néhány napja írták alá azt a konzorciumi szerződést, ami alapján új kerékpárutak épülnek a Fertő-parton.

Szép lett az új belvárosi városfalsétány, de sokszor zárva vannak a kapuk és nyáron is nagyon korán fog bezárni. Miért? Pont nyáron ez adhatna pluszt a városiaknak és a turistáknak, hogy egy vacsora után ott lehet sétálgatni – jelezte olvasónk.

Október és március között reggel 9-től 18 óráig, míg április és szeptember között reggel 9 órától este 21 óráig van nyitva a Várfal sétány. A nyitva tartással kapcsolatban az érintett lakóközösségekkel is egyeztettünk, így született meg végül a 21 órai zárás, amely hosszabb, mint a korábbi időszak nyitva tartása – mondta el Kelemen Imre, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban: a jogcím nélküli lakáshasználók is fizetnek lakbért

Rendkívüli közgyűlésen Sopronban a költségvetés elkészültéig az átmeneti gazdálkodásról is gondoskodtak. Tovább olvasom