Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Több a járőr a közterületeken

Sopron - A Soproni Rendőrkapitányság fennállása óta a legnagyobb létszámmal, 307 rendőrrel kezdte az új esztendőt. A rendőrség kötelékébe átkerült egykori határőrökkel megerősödtek az osztályok, közte a bűnügyi is.

– Soproni kapitányi beosztásom megkezdésekor, öt esztendeje száznyolcvannégy rendőr szolgált a kapitányságon, ez a létszám most háromszázhétre bővült az átvett határőrökkel – mondta Farkas Gábor alezredes. – A kapitányság elmúlt éve a súlyos létszámhiányról szólt: minden hetedik rendőr leszerelt, s a megmaradó állománynak súlyos terhet jelentett a feladatok ellátása. A soproniak most fellélegezhetnek, minden osztályt – így a közrendvédelmit, a közlekedésrendészetit, az igazgatásit és nem utolsósorban a bűnügyit – sikerült megerősítenünk. A közrendvédelmi osztály mellett – hetvennyolc rendőrrel, Horváth Richárd alezredes vezetésével – létrehoztunk egy új osztályt is, a határrendészeti és közbiztonsági egységet, amely elsősorban az úgynevezett mélységi ellenőrzési feladatokat látja el.

Farkas Gábor rendőrkapitány Horváth Richárd alezredessel, az új határrendészeti és közbiztonsági osztály vezetőjével egyezteti a szolgálati beosztást. Fotó: Magasi Dávid


– A megizmosodott helyi rendőrség első látható jele, hogy több járőr van éjjel-nappal a közterületeken, így például a belvárosban is – folytatta a kapitány. – Sikerült visszaállítanunk a lakótelepi rendőrjárőr-szolgálatot, továbbá egységeink hamarabb és nagyobb erőkkel foghatnak munkához egy-egy bűncselekmény felderítésekor. A fertődi rendőrőrs állománya szintén bővült, ami együtt jár a hatékonyság növekedésével. Fertőszentmiklóson besurranó tolvajt sikerült ennek köszönhetően a bejelentés után alig pár perccel elkapni.

– Munkafeltételeink javulásától a közterületi bűncselekmények csökkenését, a reagálási idő rövidülését, összességében a közbiztonság növelését várom – zárta a kapitány.

Két törököt fogtak

A soproni rendőrség határrendészeti és közbiztonsági osztálya az osztrák hatóságokkal közösen tartott járőrözést Sopron térségében. A mélységi ellenőrzési csoport két olyan török állampolgárt fogott el, akiknek nem volt érvényes magyarországi tartózkodási engedélyük. A törökökre kiutasítás vár. 

Olvasóink írták

 • 4. Péter 2008. január 14. 18:14
  „remélem trafipaxuk is annyi van ahány " rendőr"
  rendet őrzik? hát nem tudom nem azt látom az utakon”
 • 3. Jógyerek 2008. január 13. 13:13
  „Hmm, igaz is! Hol vannak a város pénzéből (adófizetők pénzéből) eltartott biztonsági őrök??”
 • 2. Egy soproni 2008. január 13. 11:10
  „A rendőrség sokszor végiggurul a téren. A polgárőrség emberit is sok esetben látom gyalogosan és autóval is. Ellenben amit ujabban nem vagy nemigen látok ha arrajárok azok a Deák tér biztonsági őrei! Néhány hete mintha eltüntek volna! Hol vannak?
  Én ellenben mondanék még valamit. Az/azok a deák téri lakosok akik látják, hogy rongálnak, szemetelnek, stb... azok ugyan menjenek már le és szóljanak a baromkodóknak! Én ugyan nem kekeckedésből, de ha a házunk elött a házunk elötti lépcsőn hangoskodnak, szotyolát szétszornak, stb... akkor lemegyek és szólok nekik! Volt, hogy seprűvel mentem le és összetakarítattam velük amit odapiszkitottak! Miért nekem és a lakótársaimnak kell napról napra összeszedni a sok szemetet, koszt amit más ott hagy? Miért nem lehet szólni valakinek/valakiknek azért ha pl: padot rongálnak? Nekem éppenséggel érdekem, hogy ne rongáljanak ne szemeteljenek! Élhető vérosban akarok lakni, holnap és le akarok ülni a padra és nem akarok bokáig a szemétben járni. Miért csak reklamálni tud mindenki és a megoldást mástól várja? Miért nem tud mindenki odafigyelni a saját lakókörnyezetére és ha úgy van akkor tenni is valamit?”
 • 1. Deák tér - valamit tenni kéne 2008. január 12. 17:06
  „Egy kéréssel máris fordulhatok Önökhöz:
  Hiába a szépen felújított Deák tér, ha randalírozó bandák szabad terepe lehet folyamatosan. Nemcsak igéni kellene az önkormányzatnak a térfigyelő rendszer bevezetését, hanem minnél hamarabb megvalósítani. Ami a játszótér területén tapasztalható volt szilveszter éjjenlén is, borzasztóan elszomorító. (merev részeg tizenévesek tombolása)
  Amúgy szerény családomat érintő tételek:
  - feltört autó 1,5 éve a házunk előtt a Deák téren
  - a játszótér remek éjszakai szórakozó hellyé válik nyaranta (parkőr mondandója erre - én nem keveredem bele, akkor minek van.
  - és akkor a ma reggel (január 12-én) letört visszapillantó tükör, és nem csak az én autómon

  Tenni kéne valamit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Sopron: Nyugaton a helyzet változatlan

Sopron - Az olasz többségi tulajdonosokat csütörtökön hiába várták, helyettük az Első Magyar… Tovább olvasom