Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Tízmilliót csalt ki az osztráktól

Ausztriában takarítónőként dolgozott, majd a háziúrral szerelmi viszonyt folytatott az a nő, aki tízmillió forintot csalt ki különböző ürügyekkel a férfitől.

Bilinccsel a kezén érkezett a járásbíróságra az előzetes letartóztatásban lévő nő. Ellene még 2009-ben rendeltek el nyomozást csalás gyanúja miatt, de időközben az asszony Kanadába költözött, ez indokolta a hosszúra nyúlt büntetőeljárást.

Sanyarú sorsa volt a tengerentúlon is. Elmondta, ezernégyszáz dollár segélyből élt, de a lakás és a rezsi elvitt ezerhármat, száz dollár maradt megélhetésre. Végül nemzetközi elfogatóparancs alapján sikerült előkeríteni.

Nemzetközi elfogatóparanccsal került vissza Kanadából a nő, így állíthatták bíróság elé.
Nemzetközi elfogatóparanccsal került vissza Kanadából a nő, így állíthatták bíróság elé.


Dr. Kovács Krisztián ügyész olvasta fel a vádiratot, amely mintegy nyolcszáz oldalnyi nyomozati anyagból származott. Kiderült, egy 1948-as születésű osztrák férfi alkalmazta az 1975-ös születésű nőt takarítónak. Néhány hónap elteltével szexuális kapcsolat alakult ki közöttük.

Mivel e szolgáltatásáért külön díjazást kapott, a nagyvonalú férfitől különböző ürüggyel és indokkal egyre több pénzt csalt ki. Kitalálta, agydaganata van, s a kezelést nem fizeti a biztosító.

Több alkalommal is komoly összegek vándoroltak a zsebébe, s pénzt kért azért is, mert a „fia balesetet szenvedett". A vád szerint több mint 10,5 millió forintot csalt ki osztrák házigazdájától, aki végül megelégelte a dolgot, s kezdte visszakövetelni a pénzét. Végül feljelentés lett belőle.

Az ügyészség az asszonyt folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalással vádolja.

A vádlott ugyanakkor úgy emlékezett vissza a kapcsolatra, mint valami románcra. Állította, több volt puszta erotikánál, s ő még mindig barátsággal gondol a férfira. Mint mondta, azért romlott meg a viszonyuk, mert az osztrák úr más magyar nőre is szemet vetett.

„Abból indultam ki, hogy mélyebb ez a kapcsolat" – fogalmazott a nő, aki hat általános végzettséggel évekkel korábban prostituáltként is dolgozott.

Tekintettel arra, hogy az előzetesben lévő vádlott pszichés zavarokkal küzd a büntetés-végrehajtási intézetben, dr. Gajdos Anikó bíró igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatot rendelt el. Csak ezt követően folytatható a büntetőper.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ádám, a nagycenki kisfiú már önállóan lépeget!

A koraszülöttsége miatt mozgássérült kisfiút Amerikában megműtötték, most pedig Varsóban vesz részt speciális terápián. Tovább olvasom