Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Tízmilliók fejlesztésre

Első körben az önkormányzatok fejlesztési feladatainak támogatására mintegy hatvanötmillió forint pályázati pénz érkezik térségünkbe. A beruházások összértéke több mint 170 millió forint.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács döntése értelmében tíz önkormányzat mintegy hatvanötmillió forint pályázati pénzt nyert el. Ágfalván az óvodát bővítik majd. A fejlesztés összértéke 38 millió forint, amelyből 10 millió a támogatás. Az óvodai gyermeklétszám kinőtte a meglévő férőhelyet. Így a mostani hetven gyermek helyett százat fogadhatnak majd.

– Egyelőre még nem írtuk ki a közbeszerzési eljárást, mert nem tudjuk, milyen formában hívhatjuk le a támogatást – mondta el Gaál István polgármester.

– Úgy számolunk, hogy a bővítést a következő nyáron kezdhetjük el. Az óvodások három hónapra az iskolába költöznek át, s a nyári szünet alatt végez a kivitelező. A pénzekkel 2008. december végéig kell elszámolnunk.

Petőháza ugyancsak óvoda-felújításra pályázott, és nyert tízmillió forintot. Horváthné dr. Dávid Mária jegyző lapunknak elmondta, a kivitelezést várhatóan még ebben az évben megkezdik.

– Az intézmény több törvényi előírásnak nem felelt meg, például egy elkülönítő helyiséget is ki kell alakítanunk – folytatta a jegyző. – Ez egy orvosi szobát jelent, ahol a megbetegedett gyermekeket látják el. Szeretnénk felújítani továbbá a tetőszerkezetet és a külső homlokzatot is.
A pályázaton eredményesen szerepelt még Agyagosszergény és Fertőrákos, mindkét település a csapadékvíz elvezetését szeretné megoldani. Harkán új vízvezetékeket építenek, Hegykőn a tornacsarnokot korszerűsítik, Peresztegen és Szakonyban a ravatalozó szépül meg, míg Újkéren a pályázati pénzekből informatikai eszközöket szereznek be. Sopronban pedig a Széchenyi-gimnázium belső udvarát újítják fel.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberre elkészül az új épület

Szeptemberre elkészül az egyetem erdőmérnöki karának új oktatási épülete az Erzsébet-kertben. A háromtömbös épületet park veszi körül, épül mélygarázs és szabadtéri színpad is. Tovább olvasom