Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Tízforrás: Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes

Ha népzenéről vagy világzenéről van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségek.

Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes

2012. július 16. (hétfő) 19.30 óra

Hegykő, Fenc-ház

Belépő: 1 600 forint (elővételben: 1 120 forint)

„Amikor azt gondolnánk, hogy nincs már zenei újdonság a nap alatt, akkor megjelenik Nikola Parov…" (Overall Magazine)

Herczku Ágnes – ének, Nikola Parov – gitár, buzuki, kaval, gajda, nickelharpa, klarinét, furulya, Födő Sándor „Fodo" – ütősök, billentyűk,
Gera Gábor – harmonika.

Ha népzenéről vagy világzenéről van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségek. Nikola Parov a 80-as években kezdte pályáját a Zsarátnok és a Barbaro együttesek alapítójaként, majd hosszú ideig turnézott a világhírű ír táncegyüttes, a Riverdance zenekarának tagjaként. A többszörös eMeRTon-díjas Herczku Ágnes a Magyar Állami Népi Együttes szólistája, a legelismertebb és legfoglalkoztatottabb énekesnőink egyike.

Nikola Parov zenéje és Herczku Ágnes éneke mindazok lelkét megérinti, akik már átélték a dalokban leírt érzéseket, és azok helyett is szól, akik megélik a szerelmet, de nem képesek szavakkal kifejezni azt.

A koncerten a balkáni, a görög és a magyar népdalkincs gyöngyszemei csendülnek fel.

Kertmozi – Vad Magyarország – A vizek birodalma

2012. július 16. (hétfő) 22.00 óra
Hegykő, Fenc-ház

Belépő: 600 forint (elővételben: 420 forint)

rendező: Török Zoltán
zeneszerző: Kolja Erdmann
operatőr: Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs, Török Zoltán

A filmet követően beszélgetés a film operatőrével, Mosonyi Szabolccsal, és a víz alatti felvételeket készítő Gortva Attilával.

„Az elképesztő felvételek megvannak. Az utóbbi évek legszebb magyar filmjéről van szó, ez vitán felül áll. A technika és az emberi teljesítőképesség határait feszegető képsorokat láthatunk; például intim közelségből pillanthatunk be a jég alatt, az iszapban vermelő harcsák életébe, vagy egy sascsalád mindennapjaiba, a film sebességével való folyamatos játéknak köszönhetően pedig olyan részleteket figyelhetünk meg, amikre a saját optikai rendszerünk – a szemünk – képtelen. {…} Kulka János szép hangja narrálja történetüket – de a Vad Magyarországnak fő erénye nem a szöveg, hanem a lélegzetelállító képek, és a szemszög, amelyből nézve egy új, szokatlan színben tűnik fel Magyarország." (Pásztor Balázs: Filmtekercs)

Egész estés természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével. A magyar-német koprodukcióban készült egyórás természetfilm lenyűgöző képi világával és sodró történetével méltón jeleníti meg Magyarország tájait, állatvilágát és természethez kötődő hagyományait. A négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott film évtizedek óta az első, hazánk vadvilágát átfogóan bemutató produkció.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízforrás: Kedden a Kafkaz szórakoztat

Kardos-Horváth János játszott a Kaukázusban és a Magashegyi Undergroundban. Ezt követően jött létre… Tovább olvasom