Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Tízforrás: Kedden a Kafkaz szórakoztat

Kardos-Horváth János játszott a Kaukázusban és a Magashegyi Undergroundban. Ezt követően jött létre a Kafkaz.

Kafkaz

2012. július 17. (kedd) 19.30 óra
Hegykő, Fenc-ház

Belépő: 1 200 forint (elővételben: 840 forint)

Kardos-Horváth János játszott a Kaukázusban és a Magashegyi Undergroundban. Ezt követően jött létre a Kafkaz, melyet saját elmondása szerint a legjobban szeret csinálni, ugyanis imád kis helyeken, egy szál gitárral játszani.

„A Kafkaz egyértelműen egy kitalált, fantáziaszó. egyrészről a Nagy-Kaukázus hegyet oroszul Kavkaznak mondják, másrésztől pedig így az író Franz Kafka neve is feltűnik. E kettő összeolvadásából született meg a Kafkaz elnevezés. Az együttes egy akusztikus kis zenekar. Stílusa számomra inkább alternatív, mintsem pop, de a vélemények e tekintetben nagyon megoszlanak."

„Sokszínű egyéniség, tehetsége nem vonható kétségbe. A pénteki koncert alkalmával is bizonyossá vált: ő a hazai zeneipar egyik legsokrétűbb jelensége. Az előadásnak végig megvolt a maga sajátos hangulata, mintha egy egészen másik, párhuzamos világba csöppentünk volna. A közönség tagjai közül többen, mintha a tábortűznél énekelnénk, leheveredtek a tánctér közepére s ott énekelték együtt Janóval a dalokat. Többen táncoltak és voltak, akik (például én is) csak elvarázsolva figyelték a produkciót, egy-egy ismertebb dalnál pedig kieresztették a hangjukat. Összegezve tehát, a koncert tökéletes volt. Janó és a gitár harmóniája lenyűgözte a közönséget."

Forrás: Gerber Petra beszámolója a Pécsi Est Caféban 2012. március 30-án tartott előadásról (www.mienkpecs.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízforrás: Swing Manouche Project, kertmozi

A filmet követően beszélgetés az Oscar-díjas rendezővel, Szabó Istvánnal, a Tibor szerepét játszó… Tovább olvasom