Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Tízezer forinttal kevesebbet adott ki az automata?

Sopron–Budapest - Egy soproni házaspár állítása szerint tízezer forinttal kevesebb készpénzt adott ki az egyik helyi bankautomata, mint ami a bizonylaton szerepelt.
Az érintett bank szerint nem történt „bankjegyvisszahúzás".

– Utazáshoz ötvenezer forintot szerettünk volna kivenni a bank-
automatából – kezdte történetét a feleség, aki civilben pénzügyi előadóként dolgozik. – A kiadott pénz csak negyvenezer forint lett, noha a bizonylatra ötvenezer forint íródott ki. Azonnal reklamáltunk a bankfiókban. Jegyzőkönyvet vettek fel, s mondták: ha kiürül az automata, akkor nyoma lesz a hibás tranzakciónak. Végül levélben tudatta velünk a pénzintézet, „bankjegyvisszahúzás nem történt", s nem áll módjukban a tízezer forintot jóváírni. Mi meg azt mondjuk: a biztonsági kamera felvétele is bizonyíthatja igazunkat. A számlánkat azóta megszüntettük ennél a pénzintézetnél, s más bankot választottunk.

Mint azt az érintett bank budapesti központjánál megtudtuk,
automatáik évente 15 millió tranzakciót hajtanak végre. Ebből mindössze kettőnél történt hasonló eset. A gépek a tranzakció minden mozzanatát feljegyzik, így utólag pontosan rögzíthetők a történtek. A konkrét eset kapcsán a banktitokra hivatkozva elzárkóztak attól, hogy megmondják: megkapja-e a soproni család a reklamált tízezer forintot vagy sem.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommillió iskolafelújításra

Nagycenk - ''Nagycenken az idei évben is erőnkhöz mérten tudjuk fejleszteni iskolánkat, aminek… Tovább olvasom