Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tízéves a közgazdászképzés Sopronban

Az óraadók mellett alig több mint tíz oktatóból állt a kezdetekkor az NYME soproni közgazdasági képzésének oktatói törzse, napjainkban összesen százan tanítanak a karon. A hallgatói létszám közel tízszeresére, 1500-ra emelkedett.

Nagyszabású szimpóziumot tartottak szerdán a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karán a tudomány ünnepe és a kar tízéves jubileuma alkalmából.

A közgazdászképzés soproni elindítása valójában tizenöt éves múltra tekint vissza. A tíz évvel ezelőtti akkreditáció jelentette a kar elindítását, amelyben óriási szerepet játszott az alapító dékán, Gidai Erzsébet professzor munkája. – Az elmúlt tíz évben óriási léptékben fejlődtünk. Sokszorosára nőtt az oktatói kar, a hallgatói létszám pedig közel megtízszereződött – összegzett dr. Székely Csaba dékán. Kifejtette: állandó feladattá vált az új típusú képzések elindítása, s az egyre szigorodó feltételek miatt is folyamatosan újra kellett az alap-, a mesterképzést, de még a doktori iskolát is akkreditáltatni. A siker optimizmussal töltheti el a kar vezetését. Ugyanis az új, szigorodó törvények korlátozni fogják a felsőoktatási intézmények tevékenységét, ha nem rendelkeznek doktori iskolával. 

A tíz évvel ezelőtti akkreditáció jelentette a soproni közgáz kar elindítását. Ma már doktori iskolájuk is van.
A tíz évvel ezelőtti akkreditáció jelentette a soproni közgáz kar elindítását. Ma már doktori iskolájuk is van.

Olvasóink írták

  • 1. Hozzászóló 2010. november 04. 22:02
    „Legalább azt olvasta volna el az újságíró ami a fényképen látható...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új polgármesterek is küzdenek az elöregedés ellen

A falvak elöregedése, a munkahelyek és szolgáltatások városokban való koncentrálódása komoly gondot… Tovább olvasom