Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Tizenöt pincét törtek fel egy éjszaka

Sopronban a Széchenyi tér egyik háztömbje tizenöt pincéjét törték fel ismeretlenek. Szinte mindent elvittek.

Sopronban a Széchenyi tér egyik háztömbje tizenöt pincéjét törték fel ismeretlenek, akik szinte minden könnyen értékesíthető holmit elvittek. A rendőrség kéri a lakosság segítségét.

Tücsök Andrásné
– Valószínűleg az éjszaka járhattak az alagsorban az ismeretlenek – kezdte Tücsök Andrásné nyugdíjas, aki 17 éve a ház egyik lakója. – Épp a boltba mentem, amikor mondták a házbeliek, mi történt. Lejöttem megnézni a mi rekeszünket, s valóban: minden egyes pinceajtó tárva-nyitva volt, letörték, kifeszítették a pántokat. Tőlünk néhány szerszámot vittek el a betörők, az üresen álló demizsont viszont meghagyták, az már nem érdekelte őket.

– Én is a szomszédaimtól hallottam a betörésről – tette hozzá pinceajtójuk javítása közben Kenéz Balázs szakács. – Tőlem néhány flaska jóféle burgenlandi bort vittek el, amiket a karácsonyi asztalra szántam. Az autónk nyári gumijaihoz szerencsére nem nyúltak, bizonyára azért, mert túl méretesnek találták azokat ahhoz, hogy elcipeljék.

– Az ismeretlen betörők szinte minden könnyen értékesíthető dolgot elvittek – mondta az esettel kapcsolatban Lőrincz Zoltán őrnagy, a kapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Az egyik lakótól például több száz vörösréz könyökcsövet, valamint két darab barkácsgépet loptak el, mintegy 250 ezer forint értékben. A helyszínelés után elkezdtük a nyomozást, az adatgyűjtést. Kérjük a lakosságot, hogy aki érdemi információval tud szolgálni a Széchenyi tér 15. szám alatti tömb pincebetöréseivel kapcsolatban, hívja a 107-es vagy a 112-es telefonszámot, illetve jelentkezzen a rendőrkapitányságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók a választási kampányra

Időről időre felmerül, hogy a választásokon induló pártok mennyit költenek kampányra és jelöltjeikre. Hivatalosan képviselőnként egymillió forint áll rendelkezésre, de ma már senki sem hiszi, hogy ennyiből fedezni lehet a kampányt. Összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a négy parlamenti párt helyi szervezetei mennyit terveznek költeni. Tovább olvasom