Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Tizenöt perc alatt elérhető a beteg

Alig valamivel több mint hét hónap alatt, 47 millió forintért készült el az új lövői mentőállomás, amelynek hivatalos felavatására és felszentelésére csütörtökön került sor.

A lövői önkormányzat és a környező települések már évek óta szorgalmazták, legyen a térségben egy mentőállomás. Eddig Sopronból 30 perc alatt ért ki a mentő az érintett falvakba, s a késés akár életekbe is kerülhet. A lövői önkormányzat által felajánlott közművesített telek volt az első lépés a terv megvalósításához, amelyet támogatott a megyei és az országos mentőszolgálat is, a minisztérium pedig 37 millió forintot biztosított az építkezéshez. A hiányzó összeget – tízmillió forintot – pedig a megyei önkormányzat (egymillió), a környék vállalkozói és települései adták össze, így valóban korszerű – két kocsiállásos – és szép mentőállomással gazdagodott Lövő.

A tegnapi ünnepségen elsőként dr. Horváth István, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium főosztályvezetője szólt arról, ma már alapkövetelmény, hogy a mentősök tizenöt perc alatt a helyszínre érjenek. A lövői mentőállomás átadásával Győr-Moson-Sopron az ország negyedik olyan megyéje, amely megfelel ennek a követelménynek. Galavits Jenő polgármester elsősorban azoknak mondott köszönetet, akik érdemben is támogatták az állomás ügyét.

Mint elhangzott, az épület berendezése plusz négymillió forintba került, s nem elképzelhetetlen, a közeljövőben egy esetkocsi is a lövői mentősök rendelkezésére áll.

Az épület felszentelését követően a vendégek – közöttük dr. Tihanyi Katalin megyei mentőfőorvos, Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és Firtl Mátyás alelnök – megtekintették az épületet és megismerkedtek felszerelésével.

Korábban:

Harcban a mentőállomásért (2002-08-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha adódik szerep, vállalja

Sopron vendége volt a Páneurópai Piknik ünnepségei alatt Pozsgay Imre, aki az egykori rendezvény… Tovább olvasom