Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Tizenöt hónapja nyomoznak

A vám- és pénzügyőrség nyomozóhivatala tovább folytatja a 250 millió forint értékű cigarettacsempészet ügyében indult nyomozást.
Az elmúlt idők egyik legnagyobb hamisított, okmányokkal nem rendelkező cigarettaszállítmányát foglalták le a vámosok tavaly áprilisban a soproni konténerterminálon. A vonatszerelvény Bécsből érkezett a városba, a papírokon az szerepelt, hogy cipőket szállít egy budapesti címzetthez. A lábbelik közé 45 ezer karton, Benelux-államokból származó dohánytermék volt elrejtve.

A lefoglalás után azonnal elkezdődött a nyomozás. Feltételezhetően soproni, illetve városkörnyéki személyek nem érintettek a bűncselekményben. (A Kisalföldben az ügyről kétszer is beszámoltunk, 2005. április 16-án: 250 milliós cigarettafogás, illetve 2005. április 24-én: A szálak Budapestre vezetnek.)

– A nyomozást több szálon folytatjuk: jövedéki orgazdaság, valamint csempészet gyanúja miatt gyűjtünk további adatokat – tájékoztatta lapunkat Sipos Jenő, a VPOP szóvivője. – Időközben kiderült, hogy a címzettként feltüntetett budapesti vállalkozás egy külföldi személy tulajdonában van. A pontos elkövetői kör beazonosítása jelenleg is folyamatban van. Abban az esetben, ha sikerült volna vámolás nélkül értékesíteniük a cigarettát, több tízmillió forint tiszta haszna származik belőle a megrendelőnek, hiszen a jövedéki adó hozzávetőlegesen ennyi.
Információink szerint a lefoglalt, 250 millió forintot érő Marlboróról időközben kiderült, hogy hamisítvány. Így a dohányáru valóságos értéke körülbelül 44 millió. Lapunk úgy tudja, egyelőre még nem tisztázott, hogy Magyarország vagy valamelyik másik állam lett volna a végállomás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifahiányra számítanak

Még csak július közepe van, de Sopronban mind többen szerzik be már most a téli tüzelőanyagot. A sietség oka a tervezett energiaár- emelésekben keresendő. Ekkora rohamra a kereskedők sem számítottak. A megkérdezett Tüzép-vezetők véleménye szerint erős kereslet uralkodik a tűzifapiacon. Kevés van ugyanis az akácból, tölgyből, gyertyánból. Tovább olvasom