Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Tizenkét tévésnek mondtak fel Sopronban

Már hivatalosan is tudható, hogy hétfőtől a Magyar Televízióban nem lesznek regionális híradók. A soproni körzeti stúdiót üzemeltető Pannon Sopron Kft. pénteken tizenkét munkatársától vált meg.Az MTV Soproni Körzeti Stúdiója 2000 júliusa óta sugározta Sopronból a nyugat-dunántúli re- gionális híradókat és magazinokat. A Magyar Televíziónál zajló strukturális átalakítás azonban őket is elérte. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) országszerte megszüntette a regionális műsorok gyártását, így azok kikerültek a műsortervből. A Sopronból sugárzott adásokat a Pannon Sopron Kft. készítette, az MTV velük állt szerződésben.

– A változás 12 kollégát, operatőrt, szerkesztőt, riportert, műszakist érint. Ők eddig itt keresték a mindennapi kenyerüket, de hétfőtől már nem dolgoznak a csapatban – mondta el a Kisalföld napilap megkeresésére Boronkay Gusztáv, a körzeti stúdiót üzemeltető Pannon Sopron Kft. vezetője. – Hozzáteszem, valamennyien elhivatott, értékes munkatársak, emberileg és szakmailag egyaránt. A körzeti híradók és magazinok megszűnésével azonban a feladataink csökkentek, így csak annyi kollégát tudunk megtartani, amennyi ezek ellátásához szükséges. A megmaradt alkotói csapat a jövőben a Pulzus TV és a Nap Rádió műsorait készíti. A létszámleépítés sem a városi televízió, sem a rádió műsorstruktúráját nem érinti, ott minden az eddigieknek megfelelően megy tovább.

Boronkay Gusztáv ismételten megerősítette, meglátása szerint komoly, felelősségteljes tervezői munka folyik a Magyar Televíziónál, hogy kialakuljon egy új, a vidéket minden szempontból korszerűbben kiszolgáló műsorstruktúra. Amennyiben ez a folyamat befejeződik, a vidéki stúdiókra ismét szükség lehet.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. zoltee 2011. szeptember 08. 00:32
  „18: kisske1, árad belőled a rosszindulatúság!
  A Magyar Televízióról beszélünk, csak elég olvasni a híreket ami Budapesten történt/történik az utóbbi években pénzekkel, munkatársakkal.
  Sopronban mitől lenne más a helyzet? Miből gondolod, vagy honnan tudod, hogy itt csak úgy el lehet számolni mindent?
  Fel nem tudom tételezni azt, hogy minden riport és beszámoló más-más elszámolás alá kerülne. Ez nem valami világraszóló kereskedelmi TV legnézettebb műsorait gyártó, nemzetközi sugárzású tv-je.
  Mire alapozod a feltételezéseidet?
  Amúgy azt gondolom, itt két tényről beszélünk:
  az egyik, 12 ember megélhetése és családja megélhetése került veszélybe az MTV miatt. A másik: korábban valaki megfogalmazta, veszélyes egy üzenet az, ahogy a budapesti kormányzat és az MTV központja a semmibe veszi a Budapesten kívüli történéseket. A "nemBudapesten" (szándékosan nem használom a vidéki szót) élők nevében "hálásan köszönjük", remélem, sokan lesznek velem, akikkel a szavazóurnáknál ezt majd meg is háláljuk!
  "Odafönn" 2 millióan, "idelenn" 8 millióan élünk. Akkor, hol a többség?”
 • 20. ujidok 2011. szeptember 05. 20:00
  „Ezt, mint privát véleményem írom, úgy, hogy más cikk olvasását bele fogalmazom!

  Több olyan hírt lehetett olvasni, hogy volt kirúgott médiások, felmondott médiások nyilatkozták, hogy a politika ma nagyon beleavatkozik a médiába, és egyes hírek nem mehetnek ki.
  Mivel egyre láthatóbb, hogy nem egyenlők a viszonyok a médiában, és egyre több társadalmi csoportot ér támadás, köztük persze nagyon gazdag vállalkozókat is.
  Vélemények szerint előfordulhat, hogy egyes üzleti érdek körök, majd a médiába fektetnek be, tv-ket, internetes lapokat vásárolnak meg, azért, hogy így közzé tegyék mi folyik az országba, és akár ilyen módon próbálják megbuktatni a kormány pártot.
  Olvastam róla, hogy talán Lengyelország, vagy Csehországba, így buktattak már meg kormányt.
  Ma azt mindenki tudja, hogy akik ilyen széles kőrben jelen vannak a médiában, az nagyon előnyös.
  Elég abba bele gondolni, hogy reklámmal, nagyon sok minden eladható!

  Azt hiszem szép lassan nagy változások következnek be, mert lassan mindenki kimondja majd, hogy ELÉG VOLT!”
 • 19. ujidok 2011. szeptember 05. 19:47
  „Pár napja írtam, hogy a média elfoglalása sikeresen történik, és folytatódik!

  T.Kránitz Úr! Hát nem kell nyilvánosságra hozni semmit se, mert most már ismert.
  Nem érdekes, hogy a Fidesz vagy a város vezetés, vagy a nem is tudom ki, ma nem nyilatkozik róla?
  Nem érdekes, hogy nincs cikk a város felé, hogy ez most miért lett így, mi történik, bővebb tájékoztatás, stb.
  Szerintem nagyon sok embert érdekelne, hogy ez miért történt így!
  Vidék leépítése tovább folytatódik.

  Remélem mihamarabb találnak munkát az érintettek, mivel a frank drágulása nem áll meg:(”
 • 18. kisske1 2011. szeptember 05. 16:06
  „Ez a 12 ember mind egyéni vállalkozóként dolgozott a regionális MTV-ben. Na most kellene a körmükre nézni, hogy a riport készítésekor ki milyen költséget számolt el. Nagyon érdekes dolgok kerekednének ki. A 100 millió biztos nem volt elég a soproni stúdió éves működtetéséhez. Ha kiszámolom a percköltséget, többe került egy perc forgatási költség mint a TITANIC forgatása.”
 • 17. KissLaszlo 2011. szeptember 05. 09:28
  „Nem szorosan kapcsolódó dolog, de mégis tv-s. Már egy éve életbe lépett a média törvény. ( Hála II. királyunknak, bár még a korona nincs a tökfején ) Mégis, mikor bárbelyik csatornán filmet nézek és jön a reklám, az mindig hangosabb, mint maga a film hangja. Pedig ha jól tudom arról volt szó, hogy a filmek hangerőssége ugyan olyan szintű lesz, mint a reklámoké. Hát, ez eddig nem jött be. Köszönjük neked ( ezt is ) fidesz. Hajrá 2/3-ad.”
 • 16. LatteArt 2011. szeptember 05. 07:47
  „A "városi televízió" név ha jól tudom, nem a Pulzus TV-vel egyenlő, ne zavarjuk össze az elméket, kérem...

  Egyébként meg teljesen mindegy hogy kiket, miért bocsátanak el, ez mindig egy nagyon rossz és senkinek sem kívánható érzés/szituáció, remélem mindegyikük helyzete hamar rendbe jön.”
 • 15. Frenk1 2011. szeptember 05. 07:37
  „12. Százmillió körül + önk. támogatás.”
 • 14. felhi 2011. szeptember 04. 22:11
  „Véleményem szerint lehetne értékes és izgalmas riportokat készíteni, amik erősíthetik a szűkebb régiókban az összetartozást. Erre nagyszerű példa az Osztrák Televízió- és Rádió Társaság (ORF) kettes csatornáján futó népcsoporti és tartományi műsorok, melyekben a szűkebb területi egységek problémáival, mindennapjaival foglalkoznak. Szerintem ennek mintájára lehetne Magyarországon is megszervezni a regionális műsorok szerkesztését , tartalmát és vetítését.”
 • 13. ssmd 2011. szeptember 04. 22:00
  „Ez a keretes történet: a FIDESZ hozta Sopronba a körzeti stúdiót és most a FIDESZ szünteti meg.”
 • 12. kisske1 2011. szeptember 04. 16:46
  „Ez a tizenkét ember meg a megmaradt többi legfontosabb feladata az volt, hogy számlatömbbel futkározzon az unalmas riportok elkészítése után. Ez az évi több száz millió ft most megmaradt. Kérem, hogy hozzák nyilvánosságra, évente mennyibe került a soproni regionális szerkesztőség működése.”
 • 11. kisske1 2011. szeptember 04. 16:42
  „Legalább megszűnnek a nézhetetlen, unalmas semmitmondó riportok. A felmondottaknak pedig meg kell próbálni dolgozni.”
 • 10. rozinéni 2011. szeptember 04. 15:50
  „gmentes, fogjuk rá hogy igazad van, de nem mindenki mehet csak ugy ide oda, amugy remélem neked jol fizető állásod van ha már ilyen okos vagy”
 • 9. canis 2011. szeptember 04. 12:43
  „Sajnos, újabb barátságtalan lépés a vidék felé a királyi televíziótól. Az mtv-nek csak az az esemény, ami Budapesten történik, pedig az ország túlnyomó többsége számára jóval kevésbé érdekes, mint a helyi események. Ezt eddig - az amúgyis erősen korlátozott adásidejű - regionális tv-k próbálták gúzsba kötve ellensúlyozni.
  Most már ez sem lesz. A sok átgondolatlan dolog egyike ez az intézkedés.”
 • 8. Orfeusz 2011. szeptember 04. 10:56
  „Mindig szomorú ügy, ha embereket fosztanak meg a megélhetésüktől, de a kifosztott állami pénztárcából nem lehet mindent tovább fizetni. Megleszünk a regionális híradók nélkül, ha a Pulzus tényleg a fontos, helyi híreket adja. A másik tv-ről nem is írok, mert az már nálam megszüntette önmagát.”
 • 7. gmentes 2011. szeptember 03. 21:22
  „Kedves Rozinéném!!!!

  Nagyon helyesen. Ha <moderálva> elmennek az emberek 24 órában dolgozni, akkor a jelenlegi béka segge alatti bérszint soha az életben nem fog emelkedni!!!!!
  A világ egyébként elég nagy. Oda kell menni, ahol többet adnak és esetleg még meg is becsülik az embert.”
 • 6. rozinéni 2011. szeptember 03. 19:39
  „azért nem mindenütt van elbocsájtás, én tudok olyat ahova lehetne menni dolgozni, csak hát jelszo: ennyi pénzért és hétvégén ünnep nap nem akarnak egyesek dolgozni”
 • 5. Frenk1 2011. szeptember 03. 14:38
  „3.4. Az önkormányzat évente tízmilliókkal támogatta és támogatja a céget. Persze, ha a cucilista többség adta, azok dirigáltak, ha a fidesz, hát ők. Ez egy nagyrészt magáncég és a pénznek nincsen szaga. Sajnálatos, hogy az ügyvezető elbocsátott ennyi embert és földönfutókká lettek, de ez van mindenütt.”
 • 4. vlajos43@gmail.com 2011. szeptember 03. 13:11
  „Elfogultak a FIDESZ felé? DE ugyanezek voltak Gyurcsány és társai idejében is. Persze akkor szidták folyamatosan őket, csak én nem emlékszem.”
 • 3. Ovinkor 2011. szeptember 03. 12:26
  „Pedig elég elfogultak voltak a Fidesz felé...

  Ugyanazt kapják jutalomból, mint más büntetésből.”
 • 2. 1soproni 2011. szeptember 03. 12:21
  „Remélem ezt levonják az 1.000.000 új munkahelyből...”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron-Harka buszjárat - Diákok késnek az iskolából a menetrend miatt

A gyerekek nem érnek be az első óra kezdetére a harkai iskolába a megváltozott menetrend miatt. S ez… Tovább olvasom