Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tizenhat tő kendert irtott ki a rendőrség

A soproni erdőben tizenhat tőből álló kenderültetvényt alakítottak ki ismeretlenek.
– Sopronban, a Kőfejtő út szomszédságában lévő erdőben, egy tövises-bozótos terület által körülhatárolt tisztáson gyanús ültetvényre lett figyelmes egy erdész – mondta el Jakab László alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója. – Túlburjánzó, két és fél méteres sűrű bozóttal és tüskés bokrokkal kellett megbirkóznunk ahhoz, hogy bejuthassunk a mintegy ötven-ötvenöt négyzetméteres területre, amelyet tizenhat tő – valószínűleg indiai – kender termőhelyévé alakítottak át ismeretlenek.

Ezek a növények alkalmasak arra, hogy kábítószert, úgynevezett füves cigarettát készítsenek belőlük. A telep köré még köteleket is kifeszítettek, hogy megvédjék a növényeket az állatoktól. A tizenhat tövet kivágtuk, s a hatóanyag-tartalom megállapítására a növényeket szakértői vizsgálatra laboratóriumba szállítottuk. A helyszíni vizsgálat során olyan nyomokat is rögzítettünk, amelyek segíthetik a nyomozás eredményességét.

– A növények fejlődési szakaszban voltak, alig érték el a 12–40 centimétert – tájékoztatott dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetőhelyettese. – Az említett növény fejlett korában eléri a 80–100 centimétert is. Mindent összevetve azonban feltételezhető, hogy valaki saját magának termesztett kábítószer-alapanyagot. A tizenhat tő ugyanis nem alkalmas kereskedelmi mennyiség előállítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szálloda épül a város közepén

Sopron város kellős közepén egy háromcsillagos szállodának otthont adó tömb épül. Tovább olvasom