Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tizenhárom lerakó 2,6 milliárdból

Sopron és térsége - Több mint 2,6 milliárd forintot nyert a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a települési lerakók rekultivációjára. A munkák 2010 végéig fejeződnek be.

A részletekről a társulás elnöke, Mágel Ágost önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) sajtótájékoztatóján bejelentette: a most elnyert 2,6 milliárd forinthoz a társulásnak mindössze 7 millió forint önrészt kell biztosítania. Összesen 13 lerakót – közte a soproni Harkai útit – rekultiválnak. Felületszigetelést alkalmaznak majd a fertőendrédi, a kapuvári, a nagycenki, a soproni, a pusztacsaládi, a sopronkövesdi és az egyik fertődi területen. A hulladék felszedésére, a szennyezett talaj elszállítására és területrendezésre van szükség három fertődi, a fertőújlaki-sarródi, a répceszemerei és a sarródi lerakók esetében. Ugyanakkor valamennyi telepnél biológiai rekultiváció lesz a természetes élettér helyreállításával. A közbeszerzési eljárást követően kezdődhetnek meg a munkák. Mágel Ágost hozzátette: a szemétszállítási díj soproni mértéke a csütörtöki emelés után még mindig 10–15 százalékkal olcsóbb, mint Mosonmagyaróváron vagy Győrben.

Olvasóink írták

 • 11. C-Dúr 2009. augusztus 04. 17:04
  „Fiúk, ha mindezeket a commenteket olvasnák a szlovákok és a románok, hogy kiröhögnének bennünket! Nem kell nekünk verni a magyarokat, verik azok egymást anélkül is!
  Mi a francnak kell nekünk állandóan egymással is veszekedni? Miért nem lehet normálisan, a jóért együtt küzdve egységben maradnunk?”
 • 10. TancsKaszabell 2009. augusztus 04. 16:15
  „Én is köszönöm az érdeklődését a véleményeim iránt.Megtisztelő,bár ön nem az írásaival hanem gyalázkodó véleményével szerencséltet már sokadszor.Óriási a türelmem és igen megértően, elnézően viszonyulok a nevelésre szoruló emberekhez,bár így a felnőtt korban nehezen változunk,hát még az aki nem is fogékony a jó iránt.”
 • 9. zooberon 2009. augusztus 04. 12:14
  „Tudja kedves Bella, boldog vagyok, hogy állandóan reagál írásaimra, ugyanis amíg velem foglalkozik, addig sem írja az ostoba propagandaszövegeit!”
 • 8. TancsKaszabell 2009. augusztus 04. 11:41
  „Igen én valóban, kifejezetten szeretem a gyerekmeséket,és a mesefilmeket is.Azok nevelnek gondolkodó, fantáziával rendelkező normális, barátságos felnőttkorában is jó kapcsolatokat ápoló emberkéket.Javaslom önnek is ,próbálja a gyerekkori mulasztásait pótolni,és ez még talán örömet is fog okozni önnek.Talán az embertársaihoz való viszonya is ezáltal javulna,erre szerintem szüksége van.”
 • 7. zooberon 2009. augusztus 04. 09:53
  „Bella!
  Mi lenne, ha nem szólna bele a nagyok dolgába? "De kizárja!" - tisztára, mint az óvódások! Túl sok mesét nézett Bella?”
 • 6. TancsKaszabell 2009. augusztus 04. 07:40
  „De kizárja !Mert Ő a kisember félelmeiről beszélt.Ön pedig feltételezést magyaráz.
  Ez ilyen egyszerű !Megint az a fránya szövegértési probléma.Ha nem az akkor meg
  simán gonoszkodás.”
 • 5. Beaubo 2009. augusztus 03. 22:01
  „Remélem ebböl a pénzböl RECYCLING-SZIGETEKNEK a városban is jút, mert ez az igazi hiány Sopronban !”
 • 4. zooberon 2009. augusztus 03. 19:41
  „Az én válaszom, és az ő hozzászólása meg nem zárja ki egymást...”
 • 3. lenk 2009. augusztus 03. 16:37
  „2-re
  1-nek igaza van.”
 • 2. zooberon 2009. augusztus 03. 08:30
  „Kedves propagandista, Csabazs!
  Hát még akkor hogyan feldobódnának, ha annyit kellene fizetni érte, mint az említett városokban! Már megont savanyúuborkáskodik Kedves?”
 • 1. Csabazs 2009. augusztus 01. 20:57
  „Kétlem, hogy a soproni polgárok - akik eddig is nehezen fizették ki a rezsit - "feldobódnának attól, hogy Győrben és Mosonmagyaróváron drágább a szemétszállítás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újfajta személyszállító kocsik a GYSEV-nél

Augusztus 3-tól újfajta személyszállító vasúti kocsikat állít hadrendbe a GYSEV. A kényelmes… Tovább olvasom