Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Tizenhárom fát vágnak ki

A Jereván-lakótelepi Ibolya-tó partjáról rövidesen tizenhárom egészséges fa tűnik el.
A Jereván-lakótelepi Ibolya-tó partjáról rövidesen tizenhárom egészséges fa tűnik el. Megtudtuk, horgászklubnak és -boltnak adják át rövidesen a helyüket. A környéken lakók aggódnak a park épségéért és igyekeznek megakadályozni a fák kivágását.

– Néhány napja lettem figyelmes a lépcsőházunkba kifüggesztett papírra, mely szerint tizenhárom fát vágnak ki az Ibolya-tó partjáról – kereste meg lapunkat Drescher Mihályné, aki a Tó utca 1. szám alatt lakik. – Tavaly júniusban a tavat körülvevő nyárfák léte került veszélybe. A környezetvédők akkor közbeléptek és egyelőre egyet sem vágtak ki, most azonban a park közepén lévő fák tűnhetnek el.

A benzinkút és a Tó utca közötti területen ugyanis horgászklubot és horgászboltot létesítene egy vállalkozó, aki a leendő épület és a parkoló helyén tizenhárom fát vágat majd ki. Mi, itt lakók nem szeretnénk, ha a környezetünkben, a város egyik legszebb parkjában kár esne. Mindenképp meg kívánjuk akadályozni a fakivágást. Nem az építkezés ellen vagyunk, hiszen az Ibolya-tó közismert horgásztó, megértjük, hogy a közelébe akarják létesíteni a horgászklubot, de sajnálnánk a fákat. Az építési engedély azonban már megérkezett, azt a közös képviselő ki is függesztette a lépcsőházakba.

– December 12-én kapott engedélyt a vállalkozó a fák kivágására – tudtuk meg a városháza környezetvédelmi irodájában, ahol azt is elmondták, a parkolóhelyek kialakítása után új növényeket ültetnek a területre. A műszaki irodától megtudtuk, az építési engedély ellen a lakók képviselő útján fellebbezéssel élhetnek. Ennek határideje a kézhezvételtől számított tizenöt nap, február 15-e.

Magyar Szilárd, a leendő horgászklub kivitelezője megerősítette az információt, mely szerint az építkezés során kivágatja az említett tizenhárom fát, de mint mondta, pótolja azokat az építkezés befejeztével. Ehhez a Castanea Környezetvédelmi Egyesület véleményét is kikéri. – Az épület nem csak boltként és klubként funkcionálna, de innen oldanánk meg az Ibolya-tavat övező 3,5 hektáros park gondozását is. A helyszín kiválasztásánál fontosnak tartottam, hogy oda épüljön a klub, ahol ritka a növényzet. A parkban magasfeszültségű villanyoszlop van, aminek környékén kevés fa található, ebbe a ligetbe terveztük az épületet, így a környezet a lehető legkevesebb kárt szenvedi. A Tó utca lakóit nem fogja zavarni az építkezés, az a lakóházaktól ugyanis távol esik. A kivitelezés még ebben az évben megkezdődik és reményeim szerint be is fejeződik – mondta el Magyar Szilárd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tart a felszámolás

A felszámolás alatt lévő Sofa Rt. volt munkatársai megkapták elmaradt munkabérüket – tudtuk meg Ecsédi András felszámolóbiztostól. A gyár ingatlanjaira kiírt második pályázat részben eredményes volt, 1,4 hektárt ugyanis eladtak. Mint megtudtuk, márciusban újabb pályázat jelenik meg a még meglévő ingatlan, az épületek és gépek értékesítésére. Tovább olvasom