Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Tizenegyszer mentettek a Fertőn a vízi mentők

Fertő tó - Ebben a szezonban eddig 11 alkalommal léptek akcióba a Fertő tavi vízi mentők. Gyakori a szörfösbaleset, de sajnos egy halottat is nekik kellett partra emelni. Az életmentés ingyenes, a megsérült sportszerek partra szállításáért viszont fizetni kell.
A strandszezon fele már eltelt a Fertő tavi vízi telepen, a Concorde Speciális Mentők önkénteseiből álló vízimentő-csapat eddig tizenegy mentőakciót hajtott végre.

– Hat alkalommal szörföst kellett kimentenünk, legutóbb éppen a napokban – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Holló Dániel, a vízi mentők vezetője. – Neki, ugyanúgy mint a többieknek, a felszerelése sérült meg, ezért nem tudott kimenni a partra. Egy alkalommal üzemképtelenné vált sétahajót kellett kivontatnunk a tóról, de az is előfordult, hogy a hajókapitány leesett a lépcsőről és kificamította a lábát. Őt elsősegélyben részesítettük. Ezenkívül viharban megsérült csónakot és leállt motorú motorcsónakot is mentettünk már.

Holló Dániel hozzátette, két héttel ezelőtt egy férfi holttestét kellett kiemelniük a tóból. Rajta már nem lehetett segíteni, mire megtalálták, életét vesztette.

A Fertő tavi vízi telepen reggel és este 7 óra között tartanak szolgálatot a vizsgával rendelkező vízi mentők, bázisuk a BM-csónakház. Az emberélet mentése természetesen ingyenes, de az anyagi javak partra szállítása pénzbe kerül, mégpedig hatpercenként háromezer forintba. A figyelmetlen – vagy balszerencsés – szörfösöknek tehát nemritkán húszezer forintba kerül a felszerelés kimentése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűztoronymozi

Sopron - Kétnyelvű szabadtéri nyári rendezvényként holnap este 7-kor nyitja kapuit a Tűztoronymozi. … Tovább olvasom