Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tizenegy új arc a kistérségi társulásban

Továbbra is Fodor Tamás irányítja a Sopron-Fertőd kistérség munkáját, két helyettesének személye is változatlan maradt. A társulás tizenegy új taggal kezdte meg működését.

A negyven települést magába foglaló Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulása tegnap megtartotta az önkormányzati választások után első, alakuló ülését.

A kistérség polgármesterei és az irodavezető. Fotó: Magasi
A kistérség polgármesterei és az irodavezető. Fotó: Magasi


A társulás elnöke Fodor Tamás soproni polgármester maradt, a két elnökhelyettesnek ismét Horváth Tibort (Fertőszentmiklós) és Dorogi Árpádot (Zsira) választották meg. Az elnökség tagja maradt Grubits Ferenc (Kópháza) és Szigethi István (Hegykő), hozzájuk csatlakozott Baltigh Márta Gyöngyi (Fertőrákos) és Kocsis Ferenc (Fertőd).

A pénzügyi bizottság új elnökének Turi Lajos sarródi községvezetőt választották, a bizottság tagjai Szabó Károly, Ivánkovics Ottó, Piskolti Béla, Czipetics Györgyné, Horváth-Sarródi Lászlóné és Nagy László lettek.

Olvasóink írták

 • 13. c77 2010. november 01. 11:07
  „8
  SIRALMAS vagy.”
 • 12. pkajos 2010. október 31. 21:35
  „lakoss1... vannak emberek akik ismerik a betűket, el is tudják olvasni azokat úgy, hogy szépen sorban egymás után kiejtik, kimondják.. esetleg leírják. De sajnos nem értik miről is van szó... azaz az értelmével nem tudnak megbírkózni . Talán funkcionális analfabétának hívják ezeket az embereket.

  Magyarországon az emberek hatoda ilyen.. De azok nyilván nem tudják, hogy ebbe a csoportba tartoznak.

  Nehéz dolog ilyen emberekkel kommunikálni.. Így veled sem akarom megértetni, hogy mi az, hogy költségátalány.. és mi a fizetett szabadság...”
 • 11. lakoss1 2010. október 31. 20:07
  „pkajos-----hogy te engem minek gondolsz,az engem különösebben nem is érdekel,max annyi,hogy maradi vagyok=azaz maradok annál,hogy irigy vagy.
  a lényeg viszont:eleget harácsoltátok az országot,megkeseredett vagy,és irigy ezért:a hatalomtól eltávolítottak benneteket,ez a nép óhaja volt :-PPPP
  sejtem válaszod,felesleges írnod, én sem írok többet.”
 • 10. pkajos 2010. október 30. 21:39
  „9. lakos1

  Azt ítram volna, hogy nem dolgozom? Na nem olvasol figyelmesen, vagy meg vagy keveredve.... vagy mind a kettő.

  Azt nem irígységnek hívják, hogy vitatom azt, hogy 2 - 3 alpolgármester mellett - meg ilyen munka mellett - nem volt szegény Polgármester úrnak lehetősége kivenni a szabadságát . -Az én adómból (is), a 18 milliárdos eladósodás mellett ERRE és ilyen indokkal kell milliókat kifizetnie szegény városunknak.

  Azt sem irígységnek hívják, ha vitatom, hogy ha valaki százezreket kap költségtérítésre .... mondom a feladata ellátásához a költségeinek megtérítésére - és amire kellene fordítania a felvett pénzt azt a Várostól ingyen igénybe veszi.. pl. utazás.

  Tudod, nekem - szerencsére - VAN munkahelyen, dolgozom is amiért tisztességes fizetést is kapok- egyszer, nem kétszer.
  Személyi használatú autót használok, a cégem adja, fizeti az utazásomat, a benzint stb. Ahogy a telefonomat is és a laptopomat is.
  Így NEM számolok el vonatjegyeket is, egyéb tankolásokat, egyéb telefon számlát..

  Ha megkapja valaki a költségtérítést- a költségekre, akkor abból és nem a Város pénzéből való
  ÚJRA a tevékenységéhez a "költségeket" igénybe venni .. Ezoda-vissza igaz.

  Na érted már? úgy látom kicsit le vagy lassulva...- hogy finom legyek..”
 • 9. lakoss1 2010. október 30. 16:22
  „hát,pkajos..irigy vagy.de akkor te miért nem dolgozol?lenne neked is fizetésed akkor”
 • 8. TancsKaszabell 2010. október 30. 09:23
  „Nem értem ezt a bizalmat, már ami a választásukat illeti! Jól meggondolták?
  Mire számítanak polgármester úrhölgyek, polgármester uraim?
  Végül is a Fideszes önkormányzat és a polgármester úr a szakadék szélére ,,ügyeskedte" a várost, bizony.
  Nem értem!
  Néhány közmondást is felsorolhatnák....talán a kecskére káposztával kezdve....de minek! A helyzet világos.
  A társulás tagjai meggondolatlanok vagy csak a ,,mi kutyánk kölkei"....?”
 • 7. Kuvasz 2010. október 30. 09:15
  „A külföld röhög csak igazán, mi pedig "elviseljük" a helyzetet, mit tehetünk?”
 • 6. kerki5 2010. október 30. 00:30
  „Hát pkajos ebbe beletrafáltál!2milla szabadságpénz?Végül is adópénzből megy!Szerencsétlen polgármesterünk,aki az elmúlt négy évben semmit sem csinált ,mégse tudott szabadságra menni,(kérdem én,ki tartotta vissza,a kutyának sem hiányzott,Te meg csak fizesd!)!csak irányították hátulról(Molnár Ágnes,bocsánatDrMolnár&co.),tényleg nagy munka!A városban egyébként semmi sem történik,csak adósodunk.Na jó,nem idegesítem magam,csak felháborít,ez az egész.Húsz év után,megalakítottuk a Magyar Királyságot,és a hűbéri rendszert!Szuper választás!Már a külföld is röhög rajtunk!”
 • 5. solin 2010. október 29. 20:56
  „Tizenegy új arc a kistérségi társulásban

  Focicsapat? :D”
 • 4. pkajos 2010. október 29. 19:29
  „3.lakoss1..
  mit is modhatnék erre az irodalmi értékű reagálásra..?
  Talán azt, hogy olvasd el még egyszer, ha időd engedi. Meg az sem árt, ha az előzményeket is ismered, már csak annyira, hogy tudod mi történik a városban..

  Egy megyei jogú város polgármesterének lenni nagy tisztesség, komoly, felelőségteljes munka.

  A fizetését megkapja. Megkapja a költségtérítést is (pontosabban egy átalányt). Tehát ha a polgármesteri munkájához költségei merülnek fel pl. utazási költség, talán egy-egy öltöny ruha - abból fedezze..

  Eddig érted?

  Ha megkapja az utazási költséget (lásd költségátalány) -és nem abból utazik, hanem a Város sofőrje hozza-viszi, a Város autójával, a Város által vásárolt benzinnel akkor... na akkor mi van? Ez egy könnyű kérdés volt, talán még te is tudsz rá válaszolni.

  Ha plusz munkát vállal plusz pénzért - az nem gond.. Ha van szabad ideje, szabadsága .. más is ezt teszi..

  De az, hogy nem vette ki a szabadságát (miért is??) és több mint 2 milliót kifizettet magának szabdság megváltás címen - jóllehet volt 3, később 2 "helyettese" is aki ott volt, szegény Polgármesterünk elmehetett volna szabadságra, nem kellett volna a házat bezárni - ez már neked való fogas kérdés.

  Szerencsémre a kommunizmus -vagy azogy te tudod komunizmus- alatt sem kellett csirke far-hátat ennem, meg most sem... De ha így megy a forradalmi Városunkban, - a kiemelkedő adósággal küszködők között "dobogósak" is lettünk.. - még lehet, hogy alacsonyabb szintű csirke alkatrészeket fogunk enni..”
 • 3. lakoss1 2010. október 29. 06:49
  „2. pkajos 2010.10.28---ez nem a komunizmus teee.Krisztus-koporsóját sem őrizték ingyen.vagy te ingyen kapod a csirke far-hátat a boltban??? naugye! akkor mit sírsz??”
 • 2. pkajos 2010. október 28. 21:28
  „Szegény Fodor úr ! Most már értem, hogy még ezt a feladatot is el kell látnia... és ezért nem tudja évek óta kivenni a szabadságát.. Meg szegény Sopron városa.. Több mint 2 milliót fizethet szabadság megváltásra..
  A kistérségi munka az "főállás" vagy társadalmi munkában végzi? Ez újabb díjazás újabb költségtérítést is jelent.. - ami megint átalány és azt is fizetheti a Város? Dupla vagy tripla költség, mert nem a felvett költségtérítésből utazik, hanem a Város -sötétített gépkocsijával, soförjével, benzinével..

  Szegény Sopron.. De úgy mondják az emberek - állítólag- pont ezt akarták a forradalmi szavazásnál.”
 • 1. neurobi85 2010. október 28. 19:14
  „Az az egy úr is igazán felvehetett volna egy öltönyt, kilóg a sorból...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangos elismerést kapott dr. Kocsis Krisztina gyógyszerész

Kitüntetéseket adtak át Batthyány-Strattmann László születésének 140. évfordulója alkalmából.… Tovább olvasom