Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Tíz település – egy turisztikai régió

Fertő-part - A Fertő-parti programok és a világörökségi rang közötti kapcsolat szorosabbá tételével a települések kölcsönösen profitálhatnak a más községben szervezett rendezvényekből.
A Fertő-parti szállásadók bizakodóak az idei szezon kapcsán. A gyenge forint miatt bíznak abban, hogy a visszatérő vendégek mellett még több német és osztrák turistára számíthatnak.

– A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület tagtelepülései úgy döntöttek, hogy az idei programokat egy egységes támogatási rendszer kialakításával segítik, mely már a megjelenésben is érzékelhető lesz – fogalmazott Ivanics Ferenc, a tanács elnöke. – Az Utazás kiállításon is megjelent a Világörökség. A cél az, hogy az egyes rendezvények ne kioltsák, hanem erősítsék egymást. Így a Fertőbozon megtartott Bodzafesztiválból a többi település is profitálhat. De itt említhetnénk a hidegségi Stánglifesztivált, a fertőhomoki Diófesztivált, a fertőszéplaki Tökfesztivált vagy a hegykői Tízforrás Fesztivált.

Tökfesztivál: A fertőszéplaki eseményből a többi környékbeli település is profitálhat. Fotó: Kisalföld-archívum
Tökfesztivál: A fertőszéplaki eseményből a többi környékbeli település is profitálhat. Fotó: Kisalföld-archívum

A hidegségi Marika Panzió vezetője, Végerbauer András szerint is szükség van az összefogásra. – Vannak visszatérő vendégeink, de az egységes arculatnak köszönhetően újakra is számítunk. A Fertő-táj látnivalóit és érdekességeit így egy csokorban mutathatjuk be – tette hozzá a családi szállásadó.

A hegykői Tízforrás Fesztivál szervezői már évekkel ezelőtt felismerték, hogy a Fertő-parti települések egyenként kevesek, hiszen a turisták több napra érkeznek ide. Míg a falvakban a látnivalók egy- vagy félnapos elfoglaltságot jelentenek.

– Arra törekszünk, hogy Hegykő mellett más településeket is bevonjuk a programjainkba. Fertőhomok régóta partnerünk, idén pedig Hidegség és Sarród is bejelentkezett – mondta el Jakab Zsolt főszervező, hegykői körjegyző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,8 milliárd forint értékű pályázatokat írnak ki

Sopron - Közel 1,8 milliárd forint értékű, decentralizált önkormányzati fejlesztésű pályázatot ír ki… Tovább olvasom