Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Tíz métert zuhant, és túlélte - Sopron

Sopron - Tíz métert zuhant Sopronban az egykori Matáv-pálya lelátójáról az FC VÁTI női csapatának egyik játékosa. Csak nemrég hagyhatta el a kórház intenzív osztályát. Csapattársai egy ideig nem léptek pályára a megrázkódtatás miatt.

A Kisalföld információja szerint súlyos baleset érte az NB II-ben szereplő FC VÁTI Sopron egyik női futballistáját. A fiatal, mindössze húszesztendős irányító középpályás barátnőjével indult sétálni a közelmúltban. Útjuk során érintették a régi Matáv-pályát is és a beszélgetést a lelátón folytatták.

Ott lett rosszul a futballista és mintegy tízméteres magasságból a földre zuhant, amelynek következtében súlyos sérülést szenvedett. Szerencsére már javult az állapota és a napokban elhagyhatta a soproni kórház intenzív osztályát. Gyógyulása azonban minden bizonnyal hosszabb időt vesz igénybe.

Úgy tudjuk, hogy a rossz hírt a baleset másnapján, a mérkőzésük előtt fél órával tudta meg az edző, valamint a csapat többi tagja. Ennek ellenére – kiváló sportemberekhez méltóan – lejátszották a találkozót, azt követően azonban már képtelenek voltak a futballra koncentrálni. Teljesen érthetően megviselte őket a sajnálatos eset, azóta több mérkőzésük is elmaradt. Értesülésünk szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársai megértőek voltak a soproni klubbal szemben és eltekintettek attól, hogy az egyesület jelentős összeget fizessen a halasztások miatt.
A család mellett a csapattársak és az edző is példamutató módon igyekszik segíteni a fiatal lány gyógyulását. Még dalt is küldtek neki az egyik televíziós csatorna kívánságműsorában.

Számmal és névvel ellátott mezt csináltattak az állandóan mosolygós, életvidám játékos számára. A kedvenc kabalaállata szintén ott van a kórházi szobájában. A lány fotójával ellátott pólót is készíttettek a játékosok és ezt veszik fel a mezük alá a következő mérkőzéseken. Egészen addig teszik ezt, amíg társuk vissza nem tér közéjük. Mindenki abban reménykedik, hogy ez minél hamarabb megtörténik.
A csapat egyébként lassan visszazökken a régi kerékvágásba, egyre többen látogatják az edzéseket és hétvégén már bajnoki mérkőzésen is pályára lépnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyökérszobor-kiállítás nyílott a Kócsagvárban

Sarród - Fazakas Sándor erdélyi származású gyökérszobrász munkáiból nyílt kiállítás a sarródi… Tovább olvasom