Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Tíz hónapig tartott a türelem

Elfogyott a türelmünk, érthetetlen, hogy miért ilyen tehetetlen az önkormányzat – fakadt ki a Deák tér–Mátyás király utca sarkánál, a Rák-patak beszakadt boltozatánál tegnap dr. Csipkay Péter. – Decemberben lesz egy éve, hogy beszakadt az úttest, azóta csak ígérgetnek a hivatalban.

Felháborodott emberek

– Lassan egy éve, hogy beszakadt a patak boltozata, és lezárták a forgalom elől a Deák tér páros oldalát a Mátyás király utca felől – mondja felháborodottan dr. Csipkay Péter. – Azóta a környéken lakók és dolgozók kénytelenek elviselni a mindenhová behatoló csatornabűzt, arról nem beszélve, hogy lehetetlen forgalmi helyzetek alakulnak ki.

Türelmet kértek

Az önkormányzatnak azonban – úgy tűnik – semmi sem drága. – A városüzemeltetési irodában csak hitegettek, újabb és újabb határidőket említettek. Utoljára Hruby József alpolgármesterrel beszéltem, akkor egy hónap türelmi időt kért. Nemcsak a magam, hanem a környéken lakó emberek és az itt működő vállalkozások nevében is beszélek. Megértem, hogy sok pénzbe kerül a boltozat helyreállítása – azt mondták 15 millió forintba –, de ez nem lehet indok, hogy tíz hónap alatt ne történjem semmi.

A Rák-patak beszakadt boltozatával a Kisalföld még áprilisban, majd a múlt hónapban foglalkozott. A városüzemeltetési irodában először azt a felvilágosítást kaptuk, csupán arra a cégre várnak, amely az országban egyedüliként képes – bontás nélkül – lézeres eljárással megállapítani, mi is történt valójában, mekkora a kár. Akkor azt ígérték, a nyár közepére helyreállítják a boltozatot és az útfelüleletet... Szeptemberben Horváthné Seregély Jolán, a városüzemeltetési iroda vezetője arról tájékoztatott, megtörtént a vizsgálat, és hamarosan kiírják a kivitelezői pályázatot. A legutóbbi ígéret úgy szólt: „ A tél beállta előtt mindenképpen befejezzük a munkálatokat."

Tájékoztatót tartanak

Úgy tűnik azonban az emberek már nem hisznek az újabb és újabb határidőkben, ezért szerettük volna megkérdezni Kalmár István alpolgármestert, hol tartanak valójában a patak boltozatának újraépítésében, mit tett (tesz) a városvezetés annak érdekében, hogy minél előbb helyreálljon a forgalmi rend a Deák tér elzárt szakaszán. Kérdéseinkre azonban tegnap azt a választ kaptuk az önkormányzat sajtóreferensétől, hogy hamarosan sajtótájékoztatót tartanak, ahol az érdekelt szakemberek mondják el a legfrisebb fejleményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végéhez közeledik a krumplibetakarítás

Ami jó a vásárlónak, az rossz a termelőnek – összegezhető az őszi burgonyahelyzet. A boltokban… Tovább olvasom