Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tisztogatás az SVSE-nél?

Az elmúlt hétvégén bombaként robbant a hír, hogy „tisztogatás" kezdődött az SVSE NB III-as labdarúgócsapatának háza táján.

A kiszivárgott hírek igaznak bizonyultak, hiszen hétfőn Skála János, az SVSE sportköri elnöke felmentette tisztségéből Horváth Gábor szakosztályvezetőt. A csupa szív sportvezető, aki nemcsak az SVSE-nél hanem az NB I-es Matáv SC-nél is bizonyította rátermettségét és a foci iránti szeretetét, ebben az esetben könnyűnek bizonyult.

A Kisalföld megkereste Horváth Gábort, hogy távozásának okáról kérdezze, de ő megértésünket kérve nem kívánt nyilatkozni. Csak annyit jegyzett meg, hogy a sportkör elnöke közölte vele: hétfőtől Stangl Gábor végzi a szakosztályi munkákat.

Ezek után számtalan kérdés találgatásokra ad okot a szurkolókban. Ki vagy kik mozgatják a szálakat Sopronban? (A jól értesültek szerint házon belül kell keresni az érintetteket.) Milyen érdekcsoportnak áll útjában a megújulás? A személycseréknek miért csak soproni „áldozatai" vannak? (Az elmúlt időszakban több játékos és már három sportvezető távozott a klubtól.)

Mint már korábban is jeleztük: összetartás, alázat, egység nélkül nincs előbbre lépés. És a szurkolók szerethetőbb együttest kívánnak az érintettektől.

Olvasóink írták

 • 14. xen 2011. január 28. 21:43
  „Béla , Béla Te , hogy látod ezt a mocsok társulatot?”
 • 13. Copamundial 2011. január 21. 13:37
  „Jó napot mindenkinek!
  A véleményem az hogy Skála Úr egy bábu! Leht itt bármilyen összefogás, akarhatjuk mi az NB II -t ameddig bojan lazic és végh tibor hátulról irányít addig nem lesz semmi. Amíg ők ketten itt vannak nem lesz semmi. Gondolkozzunk: lazicnak nem érdeke a másodosztály mert nem lehet 2-3 edzéssel csinálni meg ALIBIZNI! végh mesternek meg egy rossz széria és mehet. Ők ketten furnak...”
 • 12. zeta62 2011. január 21. 10:59
  „Skacok!

  Ébredjetek fel, vagy ha ébren vagytok, ne álmodjatok!
  Az NB II sokkal több pénzbe kerülne, azt meg nem akarnak adni, ezért a támogatókat is elzavarják, nehogy az a látszat keletkezzen, hogy CSAK rajtuk múlik...”
 • 11. pulci 2011. január 20. 12:54
  „Amit leírt Skála úr annak egy része alapvetően igaz de mivel már most négy játékos eligazolt mindenképp bele kell nyúlni a csapatba hisz mindannyian tudjuk, hogy így nincs esélyük megnyerni bajnokságot.
  Avval itt szinte mindenki egyetért, hogy ami itt folyik végh+lazic párossal az nem tartható fenn sokáig. Kiutálnak játékosokat, rossz az öltözői hangulat mert lazic szid mindenkit, ő dönti el meccsen kit cseréljenek le ez nem állapot. Arra meg ne legyünk már büszkék, hogy győr 4. focicsapatát megelőzzük arról nem is beszélve, hogy pápa 2. csapata simán ver minket. Igenis Skála úr tehet valamit mégpedig elküldeni lazicot aki csak feszültséget kelt a csapatban és helyette olyan soproni idolokat hazahozni mint pető zoli vagy tóth misi illetve a soproni fiatalokat nem elküldeni sopronból hanem támogatni, hogy bizonyíthassanak a csapatban.
  Bízom benne, hogy önnek ill. a vasúttársaságnak is érdeke, hogy ismét legalább nb2-es csapata legyen a városnak és most hogy olvasta hozzászólásokat talán tisztábban is lát abban a tekintetben milyen gondok vannak a csapat körül. Remélem megfontoltan dönt majd és biztosítja a feltételeket amik egy sikeres szerepléshez szükségesek.”
 • 10. skandi 2011. január 20. 12:35
  „Próbálok még másképp fogalmazni. Adva van egy szerelvény, 11 kocsival, melyet jelenleg elvileg EGY mozdonynak kéne húznia. De nem így van, mert az egyik kocsi is mozdonynak képzeli magát. Ebből pedig az sül ki, hogy a vonat a vakvágány felé halad. Sok kocsinak egyébként ez nem tetszik és inkább menet közben lecsatlakoznak. Az egyre kevesebb vagonnal szegény mozdony egyre gyorsabban halad a végzete felé. Úgyhogy sürgősen kellene cselekedni azért, hogy valaki átállítsa a váltót és újra a jó irányba terelje a vonatot, a rosszul viselkedő vagonokat meg lekapcsolja. Különben nem az NBII-es állomás felé fognak haladni, hanem jó esetben a megye I. rosszabb esetben a megszűnés felé. Persze értem én, hogy nehéz a vonatot látni 250 km távolságból, de talán pont ezért kellene szerelvényt befogadó város és a javítást akaró "bakter" és utasok véleményét megfogadni.”
 • 9. skandi 2011. január 20. 10:26
  „Skála úr! Iszonyat nagy duma amit itt lenyom. A tény ezzel szemben az, hogy először is, Önt még életünkben nem láttuk SVSE meccsen. Ön kizárólag a Lazictól meg talán anno Horváth Ottótól tájékozódik a focihelyzetről, már ha érdekli. Önnek tökéletesen megfelel, hogy a két szerb meg az edző a komplett városi támogatást feléli?
  Ne zavarja az sem,hogy jelenleg egyetlen ember sincsen a klubnál, aki pl. az igazolásokkal, szervezésekkel stb. foglalkozik, aki ezekhez ért? Vagy Ön majd ezt megcsinálja? Tisztább lenne, ha azt mondaná, nincs szükségünk senkire, jó a helyzet, ahogy van, hagyjanak békén. Milyen koncepcióról beszél, mikor az Ön által kirúgott Horváth Gábor kiszámolta és az ankéton elmondta, hogy nyárig legalább 25 millióba kerül a klub? Ez a komplett évi városi és GYSEV támogatás ( pontosabban nem is elég ). Akkor hogyan tovább júliustól? A 80 milliós összeg és a SVSE közé egyenlőség jelet tenni, Ön is tudja, hogy hazugság. A klub élére hozzáértő vezetés kell, stratégia, rend és olyan szurkolótábor, akik látják, hogy van előre. Tudja pl. hogy NBII-re licencet kell csinálni? Ki csinálja ezt meg? Ön? Sajnálatos, ha egy akkora cég egyik vezetője ezt komolyan gondolja.”
 • 8. ggg 2011. január 20. 09:13
  „hogy lenne már jól működő csapat ez? ahonnan soproni játékosok hada távozott télen, legtöbbjük bevallása szerint a lazic vagy a végh miatt. csak a vak nem látja, hogy ez a két ember mozgatja a szálakat. pedig szakmailag, emberileg, sportemberileg mindkettő hatalmas nagy nulla. még a pálya közelébe se szabadna engedni őket. itt meg ezek a kiskirályok. a pápa elleni sorsdöntő meccset simán elbuktuk ősszel. a vezetés hatalmas nagy ívben leszarja a szurkolókat, ha nem így lenne, akkor képviseltette volna magát az svse a szurkolói ankéton. nem göbl miatt, hanem a szurkolók miatt. ennél a klubnál egyvalami működik jól, a szerbek meg az edző kitömése.....”
 • 7. Skalahansi 2011. január 20. 01:24
  „Sziasztok!
  Beszélgessünk, ne vagdalkozzunk!
  Nyiván az SVSE labdarúgásnak vannak céljai, elképzelései, stratégiája. Alapvetően az NB-II a cél!!!!! Egyenlőre...
  Van egy csapat, mely jól működik. Második , annyi ponttal, ahány szerte a magyar bajnokságok világában az első helyre lenne elég...
  Ebbe a csapatba nyúljunk bele?
  A fő támogatók, a GYSEV és az Önkormányzat uszkve 80 millát áldoz erre a történetre, támogatással, ingatlan (stadion, sporttelep)hasznosítással, utaztatással, stb-vel.
  Vannak szponzori kapcsolatok, kik kínálnak pántlikázott + 5 millát....Kötelezően új edzőre, játékosokra.... Mit kezdjek ezzel?”
 • 6. raptor12 2011. január 19. 20:00
  „Skandi!

  Teljesen egyetértek veled!”
 • 5. pulci 2011. január 19. 16:39
  „Nem találok szavakat erre siralmas és undorító, hogy azokat a soproni vezetőket küldik el akik az elmúlt évtizedben bizonyítottak akiknek sopronban jó kapcsolataik vannak, ismerik szurkolókat, játékosokat.
  Ez megint mutatja hogy amíg ilyen emberek döntenek soproni fociról nem várhatunk semmit hiába a kiállás hiába a szurkolói összefogás ha fejünk felett döntenek ilyen poziciókról.”
 • 4. intar 2011. január 19. 14:14
  „Na ez a szerencsétlen St... még mit akar tönkretenni? Ő az ügyeletes polihisztor?”
 • 3. skandi 2011. január 19. 12:42
  „Mindenki tudja hogy a Lazic - Végh párosnak az érdeke, hogy ez a helyzet konzerválódjon, hiszen ha netán új koncepció lenne, ebbe ők nem férnének bele. Horváth Gabit nagyon sajnálom, de szerintem lesz még hely neki a soproni fociban, ha a szerbek eltűnnek. Itt hívnám fel a város figyelmét arra, hogy az általuk nyújtott támogatás pont a két szerb fizetése... Ez nem igényel kommentárt, azt hiszem. Úgyhogy baromi gyorsan lépjenek, mert nyártól már SVSE sem lesz.”
 • 2. zeta62 2011. január 19. 11:53
  „Miért, miért?
  Miért debreceni vezetőt hoznak soproni óvodába?
  Valakik szeretnének idegen tollakkal ékeskedni, és a saját dicsőségüknek tudatni az esetleges feljutást...”
 • 1. espace72 2011. január 19. 10:58
  „A cikkből kiderül, a magyar mentalitás miatt sem lesz ennek a városnak NB II-es csapata. Elkezdődött a "tisztogatás", olyan emberek lesznek vezető szerepben, hoznak fontos döntéseket, akiknek nincs közük és nem is volt a labdarúgáshoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petíció - Kiállás a soproni labdarúgásért

Szombaton délután fél négykor a Deák térri a II. Világháborús hősi emlékműtől indul a soproni… Tovább olvasom