Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Tisztelet Vukovár magyar és horvát hőseinek - testvérek a harcban, áldozatban

Az Ovcarai háborús temetőben szintén fejet hajtottak az ott nyughelyet talált hősök előtt. A megemlékezésen részt vett Firtl Mátyás országgyűlési képviselő is.

Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő a HMDK meghívására vett részt a város hős védőire való megemlékezésen és koszorúzáson.

Horvátok és magyarok együtt harcoltak a közös hazát védve, testvériességről számot adva, mind oly sokszor a közös történelem során.. Külön tisztelet jár az elesett magyaroknak, akik magyarokként is hazájukként védték Horvátországot - többek között - mondta az eseménnyel kapcsolatban Firtl Mátyás.

A háborúban elesett hősök életüket adták a hazáért és tisztelet jár mindazoknak, akik akkor a harcot folytatók mellé álltak, akik önzetlenül segítették a hazafiakat. ,,Tisztelettel a hősöknek" - hirdeti a felirat a koszorú nemzetiszínű szalagján.

Az ártatlan civil áldozatok tömegsírjánál és a hősi temetőben Firtl Mátyás Csóti György országgyűlési képviselővel közösen adózott a hősök és áldozatok emlékének, illetve helyezték el a Magyar Parlament Magyar-Horvát Baráti Társasága nevében is a tisztelet és örök hála koszorúját.

A teljes írás és fotók az eseményről itt érhetők el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil Fórum Sopronban

A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége 2012. november 23.-án 16 órai kezdettel Civil… Tovább olvasom