Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

''Tisztázni kell a valós helyzetet''

Késnek Sopronban a beruházások, nem adják át időre a Petőfi téri mélygarázst, a Deák teret felújítása is elhúzódhat.
Az új városvezetés erős felhatalmazást kapott a soproniaktól, és nagy lendülettel látott a feladatokhoz – fogalmazott Simon István alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján. – Hétfő óta sok információ jutott a birtokunkba, amit meg kívánunk osztani a város lakosaival. Ezek alapján jelen pillanatban három nagy feladatunk van.
A folyamatban lévő beruházások áttekintése során kiderült, a Deák tér, a Petőfi téri mélygarázs és a Pozsonyi út rekonstrukciója egyaránt késedelmet szenved.

A szerződésekben rögzített határidőkhöz viszonyított késés természetesen nem az új városvezetés hibája. A Deák tér például aligha készül el október végére, ez esetben legalább egy, de inkább két féléves csúszás tűnik reálisnak.

Mint Simon István elmondta, az Ógabona téren akkor állítható vissza a forgalmi rend, ha a mélygarázs szerkezetkész állapotba kerül.
– Második feladatunk, hogy valós képet kapjunk az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, arról, hogy mekkorák a kötelezettségeink – tette hozzá az alpolgármester. – A felmérést és a városi cégek átvilágítását már megkezdtük, a végeredményről természetesen tájékoztatjuk majd a közvéleményt, éppúgy, mint az Állami Számvevőszék vizsgálatának eredményéről, mert mindenkinek joga van megtudni, hogy az adójukat a város hogyan használta fel, mire fordította. Szükség esetén független könyvvizsgáló cég segítségét is igénybe vesszük. A harmadik feladatunk, hogy az állapotfelmérés után a reális kép ismeretében hozzálássunk a következő évi költségvetés előkészítéséhez.

Amennyiben az átvilágítás során olyan mérvű jogszabálysértést tapasztalunk, amely megalapozhatja a büntetőjogi felelősségre vonást, megtesszük a szükséges lépéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mangalicák a nemeskéri gazda kedvencei

Szedenik Sándor hat évvel ezelőtt gondolt egy nagyot, és a Nemeskér melletti családi tanyán… Tovább olvasom