Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Tiszta magyar szívvel

Életük nagy pillanata következett el azoknak a Sopronban élő erdélyieknek, akik még 1999-ben kérték honosításukat. A magyar állampolgárságot tanúsító bizonyítvány átvétele után sokaknak könnybe lábadt a szeme.
A honosítottaknak több évet kellett várniuk, amíg átvehették az állampolgárságukat igazoló oklevelet.
Györgypál Márta három éve él Sopronban. Az erdélyi Csíkszeredából érkezett városunkba. Jelenleg gyesen van négy és fél hónapos Dorottya kislányával és a nagyobbik gyermekével, Krisztinával. Otthon varrónő szakmát szerzett, de egy kávézóban dolgozott. – Sopronban sokkal könnyebb a megélhetés, jóval nagyobbak a lehetőségek – mondja Márta. – Csak az fáj, hogy nem utazhattam haza már két esztendeje, a gyerekek születésekor viszont itt járt édesanyám.
Szőcs Tünde Csíkszentgyörgyből érkezett hozzánk. Mártával közös bennük, hogy párjukat Magyarországon találták meg. Tünde azonban most várja első gyermekét.
– Sokszor honvágyam van – vallja be –, mert a szüleim és öcsém Erdélyben maradtak. A mai nap azonban minden küzdelemért kárpótol, mert a magyar állampolgársággal megnyílnak előttünk a lehetőségek, erősödik az önbecsülésünk. Nem mintha a munkahelyemen ne lettek volna mindenben segítőkészek, de azért mostantól minden más lesz.
Tönkő Zoltán és Katalin a Szilágyságot hagyta ott azért, hogy az anyaországban élhessen. – Azért jöttünk el, mert a család nagy része már Magyarországon van – mondta Tönkő Zoltán. – Jómagam asztalos vagyok, a feleségem pedig bolti eladó. Szeretnénk családot, gyerekeket, jó megélhetést. Ehhez most minden esélyt megkaptunk. Tiszta magyar szívvel mondtuk el az eskünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen levélíró

Az MSZP Soproni Baráti Köre aláírással kapott a baloldalnak tett szolgálataiért köszönő levelet… Tovább olvasom