Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Tiszta buli: pólókat kaptak a Soproni Tigrisek

A Tiszta Buli-programhoz csatlakozva 200 darab felmatricázott bemelegítő pólót vásárolt sportolóinak a Soproni Tigrisek sportegyesület.

A Soproni Tigrisek utánpótlásnevelő egyesület is csatlakozott a Sopronban indult Tiszta buli kábítószerellenes programhoz. A szerdai sajtótájékoztatón Nagy Tamás, az egyesület elnöke kifejtette, az önkormányzati támogatásból is működő sportklub kétszázezer forint összegből 200 darab bemelegítő pólót vásárolt a sportolóknak, melyeket ellátnak a Tiszta buli-kampány logójával. Az egyesület tagjai ilyen módon fejezik ki szándékukat az egészséges életmódra és a drogellenes életvitelre.

Farkas Gábor rendőrkapitány hozzátette, a kampány célja a fiatalok kábítószermentes szórakozásának elősegítése. – A drogok terjedése világjelenség, ez alól sajnos Sopron sem kivétel, évről évre több esetet derítenek fel a kapitányság munkatársai – mondta a kapitány. A Tiszta buli-t az önkormányzat, a rendőrkapitányság, a Sopron-Fertőd-Kistérség Többcélú Társaság, valamint a diszkótulajdonosok indította 2008-ban, azóta többen is csatlakoztak a programhoz.

Olvasóink írták

 • 4. Csodabimbó 2009. november 05. 11:28
  „Drogok: új besorolást javasolnak
  2009. október 30

  Az alkohol és a cigaretta veszélyesebb, mint a kannabisz (marihuána), az LSD vagy az ecstasy - közölte a brit kormány vezető drogügyi tanácsadója.

  David Nutt, a londoni Imperial College professzora egy új drogosztályozási rendszert javasol, amely összehasonlíthatóvá tenné az emberek számára a legális és illegális szerek ártalmait.

  Ebben a besorolási listában a heroin, a kokain, a barbiturátok és a metadon után az ötödik helyre kerülne az alkohol - írta a londoni King´s College számára készített, csütörtökön közzétett tanulmányában. A dohány a 9., a marihuána a 11., az LSD a 14., az ecstasy pedig 18. helyen áll ezen a listán. Az új besorolás a fizikai ártalmon, a függőség kialakulásának veszélyén, valamint a lehetséges társadalmi káron alapul.

  "Senki nem állítja, hogy a drogok ártalmatlanok. A kritikus kérdés azonban a mérték" - véli Nutt. A tanácsadó szerint el kellene fogadni, hogy a fiatalok szeretnek kísérletezni drogokkal és egyéb, potenciálisan ártalmas tevékenységekkel, ezért életük ezen szakaszában inkább a károktól kellene megvédeni őket, mint ijesztgetni.

  www.hvg.hu”
 • 3. Tapmancs 2009. november 05. 09:53
  „Ezek a szlogenek hogy "Tiszta buli", meg "Ciki a cigi" és hasonlók annyira gagyik hogy nem igaz.”
 • 2. naplopo 2009. november 05. 09:52
  „Kidobott pénz az ablakon, többet ért volna, ha rendőröknek adják, lenne hová...”
 • 1. Intel 2009. november 04. 20:49
  „Nem a poló a megoldás...
  Hanem a rendszeres rendőrségi ellenőrzés a szórakozó helyek környékén...
  Ha valaki rendet szeretne tenni akkor csak akarni kellene!
  Na meg egy jó bűnügyi vezető kellene!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtön, majd kitüntetés a forradalmárnak

A kádári hatalom börtönbüntetésre ítélte Steiner Gergelyt, az 1956-os forradalmi események egyik… Tovább olvasom