Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Tinédzserek álltak a soproni bírónő előtt

Három fiatalkorú büntetőpere kezdődött el a Soproni Járásbíróságon hétfőn. Negyedik társuk csak tanúként állt a bíróság elé, mert a tett elkövetésekor még nem volt 14 éves.

A tinédzserek büntetőperében dr. Illés Ilona ügyész ismertette a vádiratot.

Eszerint a vádlottak rablás bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság, könnyű testi sértés miatt várhatják dr. Gajdos Anikó bíró ítéletét.

– Közös vacsorára igyekeztem kollégáimhoz, amikor a Liszt-központ közelében valaki hátulról erősen meglökött, s elestem – idézte fel az eseményeket a sértett. – Kitépte a kezemből a táskámat, amelyben a mobilom, a pénztárcám, benne a bankkártyám, iratok, készpénz és a pendrive-jaim is voltak. Kétségbeesve kiabáltam segítségért.

Az a tanú is megszólalt, aki az eldobott táskát visszaszolgáltatta az asszonynak. – Ketten menekültek, amikor hallottuk a kiabálást.

Dr. Gajdos Anikó bíró tárgyalta a fiatalkorúak ügyét.
Dr. Gajdos Anikó bíró tárgyalta a fiatalkorúak ügyét.


Társam az elkövetők után futott, ekkor dobta el a táskát az egyik fiatal.
A tárgyalás során kiderült, a buszpályaudvaron egy idős bácsit zaklatott a társaság. Végül egyikük ököllel sújtott rá, míg a szemtanúk el nem kergették a magukról megfeledkezett fiatalokat. Ebből is rendőrségi ügy lett. A tárgyaláson az egyik vádlott felállt és bocsánatot kért a 74 éves úrtól. – Megbocsátok, de neked sem esne jól, ha nagypapádat váratlanul és minden indok nélkül megütnék – hangzott a felelet.

Dr. Gajdos Anikó bíró még egy rablás elkövetésével is szembesítette a fiatalokat, ráadásul a sértett egy 8–9 éves fiúcska volt. Neki az utolsó fillérjeit szedték el, erőszakkal. Aztán a kenyérboltba mentek, ahol kakaós csigát vettek a pénzen. Az egyik elkövető akkor még nem töltötte be a 14. életévét, őt csak tanúként hallgatta meg a bíróság. (Az új büntető törvénykönyv szerint idén nyártól a büntethetőség alsó határát a rablásoknál is 12 évre csökkentik.) – No és finom volt a péksütemény? – kérdezte a bíró. – Nem kóstoltam meg, eldobtam – válaszolta az egyik vádlott.

Igen ám, de az a fiúcska utánuk ment, s elárulta az eladónak, az ő pénzét használták fel. – Ekkor én visszaadtam a kisgyereknek a kétszáz forintját, s hívtam a rendőrséget. Megengedhetetlen, hogy kifosszanak egy gyereket – mondta a tanú.

Mivel a sértett fiú nem tudott megjelenni a tárgyaláson, a pert április 29-re napolták el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összegzés: rekord-döntögető volt a tél megyénkben

Az elmúlt télen Sopronban 45, Győrben pedig 39 napon esett hó, vagy havas eső. Évtizedek óta nem volt ilyen. Tovább olvasom