Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Tiltakozó nyugdíjasok

Sopron - A nyugdíjasok tiltakoznak a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatos változtatások ellen, azt követelik, gondolja át a kormány újra a döntést és tanúsítson több empátiát!
– A 13. havi nyugdíj maximum 80 ezer forint lehet és ezután csak 62 éven felüliek kaphatják, pedig ez nem könyöradomány, hanem az eddig elmaradt nyugdíjreform miatti kompenzáció – kezdte dr. Bakondy Gyula, a Soproni Polgári Nyugdíjas Kör elnöke a pénteki sajtótájékoztatón. – A kormány a nyugdíjasokat érintő változásokat a válsággal magyarázza, s 50 milliárdos megtakarítást remél ettől, pedig ezt a parlament karcsúsításával, a felesleges beruházások leállításával is elérhetné. Az idősek nem tudnak sztrájkolni, csak csendben tűrnek. Ezért követeljük, gondolják újra a döntést és állítsák vissza a nyugdíjak reálértékét!

– A 13. havi nyugdíj szebbé tette eddig az idősek karácsonyát, most ezt is elveszik – mondta dr. Tillné Schmidt Edit nyugdíjas pedagógus.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. albatrosz 2009. március 12. 09:18
  „A nyugdijas korosztály az,amelyikről lehet még egy kis bőrt lenyuzni! Nekem,nem kell a 13. havi nyugdij! Adjanak 12 hónapra annyit amiből tisztességesen meg lehet élni. Ez jelenleg l20-150 ezerFt! Nyugdijba vonulásom előtt 20 évig, a mindenkori minimálbérnek majd nem a háromszorosát kerestem. mellesleg az után is fizettem a nyugdijjárulékot! A nyugdijam ennek ellenére nincs 80 ezer! több mint 40 év folyamatos munkaviszony után!!!!”
 • 21. zeta62 2008. december 11. 08:45
  „Telepathia!
  Figyelmedbe ajánlom azt, hogy a nyugdíjat az állam által elvont összegek alapján állapítják meg, ergo aki többet keres, többet adózik, annak a nyugdíja is magasabb lesz!
  Ajánlom azoknak a figyelmébe, akiket ma nem zavarja, hogy mennyire van bejelentve, ha be van egyáltalán, hiszen zsebbe kapja a zsetont, hogy mi lesz akkor, ha idejut, s nyugdíjas lesz...Ott nem fog zsebbe kapni már semmit!!!
  Ja, és az ilyenek ne minősítgessenek senkit, az ő sumákolásuk miatt is tartunk itt, hiszen az ország adózásra kötelezett részének a fele kerüli el ( a zsebbe kapott rész) az adó befizetést!”
 • 20. zeta62 2008. december 11. 08:35
  „knifemaster !

  A véleményem nem változik:
  A kormány a könnyebb ellenállás irányába megy: a nyugdíjas nem tud sztrájkolni, az érdekeit nem tudja érvényre juttatni, mert ilyenkor senki nem áll melléjük, a propaganda azt sugallja, hogy ezek az "ingyenélők" élősködnek a társadalmon. Csakhogy a nyugdíjat egyikünk se maga állapította meg, az az elvont jövedelmek alapján JÁR. Ergo, egész életünkben elvonták, s most újra. Ez a taktika gusztustalan, de gátlástalanul alkalmazzák az egész világon: oszd meg, és uralkodj! Egyetlen társadalmi csoportnak sincs esélye egyedül, összefogás pedig nincs. Nem azt vitatom, hogy elvonnak, de miért csak tőlünk? Miért nem a zsebbe kapott jövedelmet fehérítik ki? Miért nem foglalkozott ezzel eddig egyetlen párt sem? Csak nem a holdudvarok érinthetetlensége miatt szívatják a népet? A jogbiztonság elve nem ismerős?”
 • 19. Telepathia 2008. december 10. 10:44
  „Szégyen a jólfizetett nyugdijasok köréből ez a megnyilatkozás. Mindketten elmúltak már 62 évesek megkapják 160.000.-Ft-ot meghalladó nyugdijukat és a 13. havi 80.000.-Ft.-ot is. Ezen felül Felveszik az öszes szociális és gázártámogatást. Édesanyám aki 81. évében van, 44 éves munkaviszonnyal ment nyugdijba, havi 61. 000.-Ft nyugdijjal rendelkezik, nem keveseli a12. havi nyugdijat, pedig még egyetlen egy évben sem kért fűtés és gáztámogatást.Nem a kormáyny intézkedést kell kifogásolni dr Bakody úr! A korábbi állatorvosi jövedelemből és a későbbi,a közepesnél jóval magasabb nyudijból bizony meg lehet és meg is tud élni.”
 • 18. knifemaster 2008. december 08. 21:44
  „#15
  Djanó 7.7%?
  Azannya..muternak ez 11.4% körül jött ki.
  Az én fizetésemet meg úgy osztogasd hogy alacsonyabb bérből alacsonyabb levonás ,alacsonyabb befizetés alacsonyabb nyugdíjkifizetés.S mivel nekünk nem az állam adja a fizetést,attól nektek még nem lesz több ,hogy nekünk kevesebb .

  Van akváriumotok?”
 • 17. knifemaster 2008. december 08. 21:38
  „#16
  Biztos hallottad már ezt a mondatot,hogy járni jár,csak nem jut.
  Ajánlom neked is az 5. hozzászólást.
  Döglött oroszlánba lehet rugdalni,csak nincs értelme.”
 • 16. zeta62 2008. december 08. 18:28
  „Tisztelt hozzászólók, akik tapsolva adják oda a más pénzét!

  Magam munkakezdésem óta folyton átláthatóan, fillérre kimutathatóan kaptam minden fillért, sok most okoskodóval ellentétben véletlenül sem zsebbe! A 13 havi fizetésem nagy részét ugyanúgy elvonták adóba, s nyugdíjjárulékra, sőt, magasabb kulccsal adóztatva. Tehát nekem senki ne mondja, hogy ajándékba kapjuk!!!
  A mindenkori törvények alapján állapították meg a nyugdíjam, nem AJÁNDÉK az, hanem járandóság, amit a nem elsumákolt fizetésemből levontak alapján állapítottak meg. Jó néhányan vagyunk, akik levont járulékait elosztogatják a sumákolóknak, s most mégis megint minket sarcolnak!”
 • 15. DJanó 2008. december 08. 17:23
  „Kedves Hozzászólók!
  Többségetek nemes egyszerűséggel mond le az én éves nyugdíjam közel 7,7 %-áról. Nos én legalább ilyen készséggel mondanék le a ti éves jövedelmetek ugyanennyi százalékáról. Véleményem szerint az legalább ilyen igazságos lenne, hisz biztosan nagyon sokan jóval kevesebből kell, hogy megéljenek mint ti.”
 • 14. fapofa77 2008. december 08. 16:26
  „A fidesz most a nyugdíjasokat spannolta fel, hogy a majdnem 20 éve halogatott reformok mostani beimdítása idején nekik csak még jobb lehet. Ha ez így van, akkor mi a fenének nem kezdték el a reformokat a maguk kormányzása idején? Annyi, de annyi nyugdíjas szavazót szerezhettek volna...”
 • 13. knifemaster 2008. december 08. 11:01
  „#12
  Örök igazság? Mindig az sír akinek több van? >:-]”
 • 12. TancsKaszabell 2008. december 08. 10:48
  „Szombaton néhány bevásárló központban és egyéb áruházban isjártunk.A látottak zavart okoztak a helyzetünk általános állapotát,illetve megítélését illetően.
  Ha nem is zsúfolásig voltak tele vásárlóval,de voltak elegen,és vásároltak az emberek.
  Mindent!”
 • 11. Telepathia 2008. december 08. 10:17
  „Nem beszélni kell a 13.havii nyugdijról, hanem tenni kell érte.Pontsoabban az Alkotmáynbírósághoz fordulni és
  szerzett jogcímen kérni a juttatást. Feltételezhetően amire a döntés megszületik Kormányunk ki fogja fizetni minden egyes nyugdijasnak a 13 havi nyugdijat.Bizonyára nem kívánja teljes egészében elvenni, ahogy azt az ellenzék tenné, de az egész Európába tomboló megélhetési pénzügyi váltság bizonyos előre nem látható intézkedések megtételére sarkalta.”
 • 10. Csabazs 2008. december 07. 19:36
  „kertész(9)!

  Most már nem olyan egyszerű,rokkantnyugdíjasnak lenni,s ezt sokszor azok érzik meg a legjobban akik tényleg betegek! Többszöri visszarendelések a bizottságok elé!”
 • 9. kertész 2008. december 07. 14:59
  „Érdekességként Atkári a fidesz 2006-ban folyamatosan nyilatkozozó,azóta eltünt nyugdíjasa még azt nyilatkozta hogy a 13.havi nem jár a nyugdíjasoknak,csak adható.Akkor most ennyire változott a véleménye a fidesznek?Engem inkább az zavar,hogy a harmadfokú munkaundorral rokkantosított ugyanazon elbírálás alá esik mint a valóban rokkant beteg nyugdíjas akitől nem irigylem a pluszt,mert sajnos a gyógyszerekre még ennél is több fogy el.A sumák rokkantakat sajnos még nem szűrték ki és magukban nevetve kapják a 13.havit és ez a felháborító”
 • 8. Csabazs 2008. december 07. 05:48
  „Tiltakozni lehet kérem,de attól semmi nem változik!
  80 ezer Ft-ig meg fogják kapni a nyugdíjat a 62. életévüket betöltöttek!

  Érdekes,nem olvastam még "sajtótájékoztatót", hogy tiltakoznak a gyerekes szülők, hogy a családi pótlék reálértéke nem nő, pedig nekik több a kiadásuk!

  Olyan nehéz megérteni, hogy a nincsből nem lehet adni???

  Én, is mint nyugdíjas tiltakozom a félrevezetés miatt!!!”
 • 7. FREDDY/S 2008. december 07. 05:01
  „Szabályokat ész nélkül is lehet hozni, ezért jutottunk ide, nemde...”
 • 6. jockey 2008. december 06. 22:06
  „5.

  Igazad van, lyukas zsebbel valóban nem lehet urizálni. Ha viszont akkora bajban van az ország - ahová egyébként derék kormányunk juttatta - akkor senkinek se fizessenek 13. havi nyugdíjat. Vagy senkinek, vagy mindenkinek. Ez így lenne igazságos. De mint tudjuk, a szocialisták az igazsággal még köszönőviszonyban sincsenek, az ő életterük a hazudozás. Az ugyanis igen gyenge szöveg, hogy akinek magasabb a nyugdíja, annak nincs szüksége a pénzre. Ha ez így működik, akkor miért fizetik ki a magas fizetéseket? Akkor fizetést is csak maximum 80 ezret adjanak, mert bajban vagyunk, viselje mindenki a terhet, amit a kormány rakott ránk. Ez ugye már nem tetszene? Tudomásul kell venni, hogy a nyugdíj nem könyöradomány, hanem a befizetett járulékok alapján jár. Annak magas a nyugdíja, aki sok éven keresztül sok járulékot fizetett. Akkor most megint az legyen hátrányban, aki becsületes volt? Ez a szocialista igazságosság? Vannak tények, amelyeket tudomásul kell venni. Ilyen tény az, hogy 12 hónap van egy évben. Meg ilyen tény az is, hogy törvény rögzíti, a nyugdíjasoknak jár a 13. havi nyugdíj. Ha meg a kormány a főböszmével az élen elqurta a pénzt, akkor azt ne a nyugdíjasokkal fizettessék meg. Ha már mindenképpen diszkriminálni akarnak, akkor azok a nyugdíjasok ne kapjanak 13. havit, akik a MSZP-re szavaztak. Így legalább kegközelebb elgondolkodnának egy kicsit. Már akinek van mivel.”
 • 5. knifemaster 2008. december 06. 21:20
  „#2
  Jockey,
  jó lenne már ha agyilag mindenki eljutna oda,hogy lyukas zsebbel nem lehet urizálni.
  Tudomásul kellene már venni,hogy az a jóléti rendszer amit hitelekből is tartottak fent,megszünt.Nincs tovább ennyi vége,mostmár törleszteni kell.A vicc az egészben az ,hogy én nem nagyon büfögtem tőle.Mégis fizetek mint a katonatiszt.
  Együtt vagyunk szarban,együtt is kell kimászni belőle.
  Én nem politizálok,de érdekelne azért,hogy annak idején hányan szavaztak az mszp-re a most háborgó nyugdíjjasok közül.
  Mellesleg mielőtt megszólna valaki,anyám apám nyugdíjjas.13. nem jár egyiknek sem..”
 • 4. TancsKaszabell 2008. december 06. 19:56
  „Bakondy Úr nyilatkozata minden valószínűség szerint az Ő és néhány elvbarátjának a véleménye,amelyet kiizzadtak magukból.Nem is tudtam arról,hogy egy ilyen izgága színtársulat működik Sopronban.Nagy valószínűséggel az Ő nyugdíjuk magasabb az átlagnál,a hölgyé is.Ők nem a munkás Józsi bácsi és a szövőnő Mari néni szintjén vannak.Persze Józsi bácsi és Mari néni most is megkapja a 13.-havi nyugdíjat.Azok a nyugdíjasok akik nincsenek 62 évesek egy kivételezett helyzetben jóval magasabb szintű nyugdíjjal nem rég mehettek nyugállományba.Na Ők nem kapnak 13.havi juttatást,mert most nem telik rá!
  Olyan nehéz ezt megérteni,és annyi tisztesség nincs bennük hogy ezt belássák és elfogadják,most Ők is kevesebbet kapnak,csak nyolcvanezer forintot?
  Ez persze soha nem volt a nyugdíjreform miatti kompenzáció,de a fidesz által elsinkófált nyugdíjemelés okozta veszteségüket,fokozatosan bevezetve, de pótolta.Az meg egyenesen a hülyeséggel határos ,hogy azonos mértékűnek tartja a parlament karcsúsításával és a "beruházások" leállításával nyerhető megtakarítást.
  Hát igen !
  Az még igazán nem bűn, ha valaki izgága. De - uram isten! - mennyi bűnt kavarhat!
  [Ancsel Éva]”
 • 3. iparos 2008. december 06. 19:45
  „Ejnye kedves doktorok! Önöknek kevés a nyugdíj? Mit szoljon az Én anyám, aki 40 év után 57 ezret kap? Miért jo az, ha lázitjuk az embereket? Vagy tán jo pénzért, megbizást teljesítenek...?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjjel menedéket, nappal melegedőt nyújtanak

Sopron - Sopronban évek óta nem fagyott meg hajléktalan. Ez egyrészt az olajozottan működő és… Tovább olvasom