Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Tilosban parkol-e az önkormányzati képviselő Sopronban? - fotó

Az érintett társasházban nyolc parkolót kisorsolnak a lakók között. Olvasónktól kaptunk érdekes levelet.


A soproni Faller Jenő utcában épülő társasházi problémákról többször írtunk már portálunkon. Olvasónk ezzel kapcsolatban kereste meg szerkesztőségünket.

- Többnyire erre járok munkába, három műszakosként, így van lehetőségem több időpontban is látni mi történik. A fotókat is ekkor készítettem - írta. - A közösségi udvar és a játszótér nyugalmát valóban megzavarhatja az építkezés, amiről időnként szemetet is átfúj a szél, de erre a képen látható piros autó is rátesz egy lapáttal. Ismereteim szerint, a piros Suzuki Vörös Viktor, önkormányzati képviselőé.

Parkolás egy társasházban Sopronban


Talán direkt játszik rá, hogy hátha összetöri valami az autóját? Nem szép dolog, főleg annak a tudatában, ami a nagylátószögű fotón is látszik, hogy a parkoló üres. Inkább, átgázol két gyalogjárdán, kitapossa a füvet és a fal tövébe áll. Nem mellesleg a fehér furgon is rááll a gyalogjárdára, amin erősen meg is látszik az igénybevétel. Biztosan nem erre a terhelésre tervezték.

Így folytatta: ahol eddig az állványokat pihentették, oda most a saját gépkocsijával áll be. Így biztosan tudnak már focizni a kislurkók... Véleményem szerint elfogadhatatlan, hogy egy önkormányzati képviselő ilyen példát mutasson a polgároknak.

Az ügyben megkerestük az érintettet. Vörös Viktor kijelentette: semmilyen szabálysértést nem követett el.

- Szerintem inkább essen az autóra, mint ott játszó gyerekre. Az állványozás valóban nem felel meg a biztonsági elvárásoknak, nincs ugyanis lehálózva. Talán ez is a nekem róható fel - húzta alá az önkormányzati képviselő.

- A tényszerűség kedvéért megjegyzem, nem az esetleges károkozás miatt állok oda, hanem azért, mert ott egy éve még a társasház pénzén kialakított nyolc autóparkoló volt, amelyek használatáért még fizettünk is. Ez nem az én helyem, de cseréltünk, mert az Ignis padlózata magasabb az eredetileg ott állóénál. És amint az a képeken is látszik, a valamikor volt egyenletes parkoló helyén, gidres-gödrös terület van - emelte ki Vörös Viktor.

Megjegyezte: a társasházhoz tizenkettő parkoló tartozott, ezt bővítették ki nyolccal. S ezen utóbbiakat osztják el - sorsolással - egymás között évente a lakók. Igen, más tulajdonosoknak kiosztott, kizárólagos használatban lévő helyek voltak üresek. Valószínűleg azért, mert nappal elmentek az autó tulajdonosok dolgozni. Én is, csak én az Inkubátor házig nem gyakran megyek autóval.

Az ott lakók tudják jól, hogy a szóban lévő gyalogjárdát, azért építették meg, hogy a szomszédos épületet összekösse. Ám ez nem valósult meg, így a térkövek a semmibe vezetnek. Emiatt új döntött a társasház, hogy ide helyezik át a parkolókat. tulajdonképpen ezzel jobban is jártunk, hiszen nagyobb lett a játszótér, amelyet eredetileg ide terveztek. A feleslegessé vált járdát várhatóan elbontatják majd.

A képviselő elmondta elismerte, hogy a piros autó az ővé, azt azonban már furcsállta, miért neki kell magyarázkodnia, miközben, ha személyesen őt keresik meg, akkor minden félreértést tisztázhattak volna.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűn nem marad nyomtalan - Az összes rablót elfogták tavaly Sopronban

Az illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények száma 2013-hoz viszonyítva jelentősen csökkent… Tovább olvasom