Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tévések fizetés nélkül

Az MTV Soproni Körzeti Stúdiója magas színvonalú munkát végez – jelentette ki a Kisalföldnek Bakó Lajos. Az MTV kuratóriuma elnökségi tagja annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy ismét fellángolt a vita a regionális televíziózásról.
Az MTV kuratóriumi elnökségének MDF által delegált tagjai sajtótájékoztatójukon bírálták a köztévé vezetését, mert – véleményük szerint – indokolatlanul bontották fel a debreceni stúdióval a szerződést. Itt szó esett – többek között – a soproni stúdióról is, megemlítve, hogy a kuratórium hajlandó a soproni szerződés újragondolására, mert az nem a legelőnyösebb az MTV számára.

– Ebben az egész kérdéskörben a legfontosabb a körzeti televíziózás, amely a vidéki stúdiókra épül – mondotta Bakó Lajos, aki jelen volt a sajtótájékoztatón. – Sajnos a jelenlegi vezetésnek nincs koncepciója a körzeti televíziózásról. Alapvetően ez a kifogásunk. Tény, hogy mindegyik stúdiónak – Szegeden, Pécsett, Debrecenben és Sopronban – más és más a helyzete. A soproni stúdióval nincs semmi baj, magas színvonalú munkát végeznek.

Ezt erősítette meg érdeklődésünkre Csorba Mária, az MTV sajtóreferense is, aki elmondta, tervezik, hogy újratárgyalják a szerződéseket, de erről a kuratórium elnökségének rendkívüli ülésén számol be a tévé ügyvezetője.

Valami azonban még sincs rendben a soproni stúdió körül. Egy magát megnevezni nem akaró munkatársuk elmondta, december óta – közel negyvenen – nem kapnak fizetést. A miértre azt a választ kaptuk, hogy az MTV hét hónapja nem fizet a soproni tévét üzemeltető gazdasági társaságnak. Csorba Mária ezt cáfolta, kijelentve, valóban vannak elmaradásaik, de a múlt év novemberében utaltak a kft.-nek egy bizonyos összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölögnek a kereskedők

A nagyobb raktárkészlettel rendelkező kereskedők attól tartanak, májusig nem tudják értékesíteni az… Tovább olvasom