Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Tetanuszhiány Sopronban (is)

Jelenleg a betegeknek nem tudják kiváltani a tetanusz oltóanyagot Sopronban. A gyógyszerből az egész országban hiány van. A forgalmazó ígéri, napokon belül helyreáll a rend.

– Az egyik ismerősömet kutya harapta meg, elment a soproni Erzsébet-kórházba. Az orvos azonban közölte vele, tetanuszt nem tud beadni számára. Felírt egy receptet, amelyet gyógyszertárban válthat ki. Azt tanácsolták ugyanakkor, érdemesebb egyből felkeresni egy osztrák patikát, ugyanis a szerből az egész országban hiány van – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egyik olvasónk.

Kardos Ildikó, az Erzsébet-kórház főgyógyszerésze lapunknak elmondta, a nagykereskedő már április elején jelezte, gondok lesznek az ellátással. – kórházunk a fekvőbeteg-ellátáshoz elégséges mennyiségű oltóanyaggal rendelkezik, így ezen a területen a betegek észre sem vették a zavart – tette hozzá a főgyógyszerész. – A járó betegeknél azonban több esetben nem állt rendelkezésre a készítmény. A forgalmazó ígérete szerint a napokban újból megkezdi a szállítást, így ismételten lesz oltóanyag.

Információink szerint a hiány oka az volt, hogy a gyártó cég az elmúlt évben beszüntette a gyógyszer magyarországi előállítását.

A külföldi cég a hazai szükségleteket nem tudta folyamatosan kielégíteni.
A főgyógyszerész elmondta még, az oltóanyagot hetvenkét órán belül kell beadni. A vényre felírt gyógyszert a rászorultak a háromszáz forintos receptdíj megfizetése ellenében válhatják ki. Az így beszerzett vakcinát a kórházi kezelőorvos vagy a háziorvos adja be utólag.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiónk borai követségben

A Külügyminisztérium borversenyt hirdetett, a győztes borok a magyar külképviseletek reprezentációs… Tovább olvasom