Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Tesztvezetés a biztonságos vezetésért

Sopron - A Magyar Autóklub szervezésében a jövő hét végéig várja a látogatókat az a tesztpálya, ahol begyakorolhatóak az egyes vezetési helyzetek. Lesznek előadások és lehetőség nyílik a KRESZ-ismeretek felfrissítésére is.
A Magyar Autóklub biztonságos közlekedést szolgáló programja immáron második alkalommal érkezett Sopronba. A Káposztás utcai stadion mellett felállított tanpályán lehetőség van a csúszós úton való vezetés gyakorlására, az egyes közlekedési helyzetek megismerésére.

A bemutatón Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági üzletágának igazgatója, Mészáros Ferenc elmondta, a szakemberek a jövő hét végéig naponta 8-18 óra közt várják az érdeklődőket. – A felnőttek oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek felvilágosítására. Ők kevésbé mérik fel a veszélyt, miközben gyalogosként nap mint nap részt vesznek a közlekedésben. Úgy véljük, a gyerekeken keresztül a felnőttekre is hatni lehet, hogy jobban betartsák a szabályokat.

Simon István alpolgármester elmondta, örülnek, hogy a kezdeményezésnek a város másodszor is helyet adhat. Hozzátette, Sopronban van hagyománya a közlekedési ismeretek oktatásának, a városban KRESZ-park is található. A teret a közeljövőben rendbe teszik, hogy még többen használhassák.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertek iskolásoknak Doborjában

Doborján - A doborjáni (Raiding) Liszt-központ novembertől egyedi, az iskolákra szabott… Tovább olvasom