Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Testvérvárosok a turizmusért

Sopron és Selmecbánya kétnapos programot rendez a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban, melynek célja a két testvérváros turizmusának fellendítése.

˝A Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül valósult meg Selmecbányával közös pályázatunk Barátság határok nélkül címmel. Ebben diákcsere, útikönyv kiadása, Sopronban selmecbányai, míg Selmecbányán soproni napok szervezése, valamint a mostani rendezvény is szerepelt˝ – mondta portálunknak Taschner Tamás, a Tourinform-iroda vezetője. ˝A két városnak van egy közös értéke a bányászati akadémia révén, emellett mindkét település jelentős műemlékállománnyal rendelkezik. Valószínűleg hasonló gondokkal is küzdünk, így arra keressük a választ, hogyan lehet turisztikailag vonzóvá tenni a műemlékeket úgy, hogy közben a helyi lakosok életminősége is emelkedik. Kíváncsiak vagyunk, melyik város hogyan próbál megfelelni a kihívásoknak, próbálunk ötleteket ellesni egymástól. Azért hívtuk meg a világörökségi védettséget is élvező Cesky Krumlov képviselőit, mert ők már megoldották ezt a feladatot és tőlük is sokat tanulhatunk.˝

A rendezvényt Abdai Géza alpolgármester nyitotta meg. A keddi programban 9 órától Selmecbánya és a Fertő-táj kezelési tervéről szóló előadások szerepelnek, valamint egyeztetés egy közös, Sopron–Selmecbánya kiadványról.

Olvasóink írták

  • 1. ballalajka88 2010. február 23. 18:01
    „Viavat Academia!
    Vivant Professores!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt megyéből száz furulyás

A Haydn-zeneiskola és az Esterházy Pál Alapítvány regionális zenei versenyt rendez szerdán a fertődi… Tovább olvasom