Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Testőr-vb-t rendeznek Sopronban

Florida helyett Sopron lesz az első testőr-világbajnokság döntőjének helyszíne. Részletek itt.

Florida helyett Sopron lesz az első testőr-világbajnokság döntőjének helyszíne – ezt a tényt ma jelenti be a Nemzetközi Testőr Szövetség (IBSSA). A vb szervezési feladatainak ellátására Békés Pétert, a biztonsági szakterület soproni specialistáját kérik fel.

– A Nemzetközi Testőr Szövetség eredetileg idén júniusban Miamiban (USA, Florida) rendezte volna meg első világbajnokságát, azonban egy hurrikán teljesen elsöpörte a kiképzőbázist és környékét – tudtuk meg Békés Péter főszervezőtől, akit tavaly „Az év nemzetközi biztonsági menedzsere" címmel tüntettek ki. – Emiatt az IBSSA oktatási bizottsága, amelynek elnöke dr. Varga Miklós – elismerve a Sopronban több éve zajló kiképzési munka magas színvonalát – városunknak ítélte oda a rendezés jogát. Az idén októberben tartandó testőr-világbajnokság fővédnöki tisztére Walter Dezső polgármestert kérjük fel.

– A nagyszabású eseményre – a döntőre – mintegy kétszáz versenyzőt – egyénit és háromfős csapatokat – várunk a világ minden tájáról Sopronba – folytatta Békés Péter. – A vb kvalifikációs versenyei már tavaly ősz óta zajlanak.

Békés Péter elmondta még: a vb-re való felkészülés jegyében a hétvégén Sopronban magyar, osztrák, szlovén és svéd testőrcsapatok számára rendeznek minősítő versenyeket. A terrorelhárítási és más, lőfegyverrel végrehajtott gyakorlatokat a fokozott balesetveszély miatt a közönség nem látogathatja.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxusadó-rendelet: ellentmondások

A luxusadóval kapcsolatosan a közigazgatási hivatal és a Belügyminisztérium állásfoglalását kéri a soproni adóiroda, mivel visszásságokat tapasztaltak a végrehajtásban. Az adó vonatkozna például olyan épületre is, aminek értéke százmillió forint feletti, ám lakói – életkörülményeik miatt – szociális segélyt igényelnek. Tovább olvasom