Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Természeti értékeket népszerűsítenek

Újabb fejezetéhez érkezett a magyar–osztrák határon átnyúló együttműködés.
A Fertő–Hanság Nemzeti Park a Neusiedler See-Seewinkel nemzeti parkkal, valamint a WWF Austria együttműködésében különböző fejlesztések valósultak meg a természetvédelem területén, valamint a természeti értékek népszerűsítésében.

– A közösen kidolgozott projekt nemzeti parkunk gesztorságával 2009-ben kezdődött el, és most a végső üteméhez érkezett – közölte Fersch Attila, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóhelyettese. – Ennek keretében közös nemzeti parki szakmai és turisztikai kiadványok, leporellók készültek el magyar és német nyelven. Befejeződött a határon átnyúló közös ökoturisztikai programok, például madármegfigyelések, kenus természetjárások, botanikai, illetve kerékpáros túrák kidolgozása, azok tesztelése. Sokat segít a közös biciklisprogramok lebonyolításában az, hogy a Fertőújlaknál megnyitott kerékpárút révén jelentősen lecsökkent a távolság a fertőújlaki és illmitzi látogatóközpontok között.

A 2013-as, hatvanötezer példányban kiadott, s tavasszal az idegenforgalmi szolgáltatókhoz eljuttatandó programajánló mindezt tartalmazza. Ezen túlmenően összesen nyolc kétnyelvű szakmai kiadvány mutatja be a határon átnyúló Fertő-táj és Hanság természeti értékeit a növényvilágtól a lepkéken át a madarakig, illetve az emlősökig. Az új térképes leporellók pedig a látogatókat segítik abban, hogy ezeket az értékeket mindkét országban akár önállóan is felfedezzék. Újdonság, hogy a nemzeti parki túravezetők egységes képzését közös kétnyelvű kézikönyv segíti. A kiadványokat a közeljövőben küldik ki a térség iskoláiba, könyvtáraiba, de a nemzeti parki fogadóközpontokban is gondoskodnak azok terjesztéséről – tájékoztatott az igazgatóhelyettes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt százalékkal drágul az élet Sopronban

Drágul a lakbér, többe kerül a kéményseprés, a temetői szolgáltatás, a közterület-használat, a… Tovább olvasom