Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Terítéken a szanatórium ügye

Az új soproni városvezetés addig nem hoz döntést semmilyen ügyben, amíg nem tekinti át a rendelkezésre álló dokumentumokat – jelentette ki Abdai Géza, a Fidesz helyi elnöke. Ezek közé tartozik az Állami Szanatórium is, amelynek sorsa több mint egy éve bizonytalan.
A hivatalos átadás-átvételt követően és a csütörtöki alakuló közgyűlés közötti időben is folyamatos a különböző ügyekhez tartozó iratok, szerződések, kötelezettségvállalások átvétele és tanulmányozása a soproni városházán. Néhány, a közelmúltban nagy port felvert döntés és elképzelés sorsa azonban várhatóan megkérdőjeleződik. Ilyen a szanatóriumról szóló is, amelynek átvételéről még az elmúlt év augusztusában döntött a közgyűlés. Azóta egymásnak ellentmondó híradások jelentek meg arról, hogy valóban önkormányzati tulajdonba kerül-e a több milliárd forint értékű intézmény.

Legutóbb Walter Dezső volt polgármester jelentette ki, hogy minden előkészület megtörtént, decemberben Soproné lesz a soproni és a balfi szanatórium. A helyzet azóta azonban megváltozott, hiszen az új városvezetést adó Fidesz korábban ellenezte az önkormányzati tulajdonba vételt, mondván, a város ne vállaljon át állami feladatot, arról nem beszélve, hogy több milliárdba is kerülhet az intézményegyüttes lassan elodázhatatlan rekonstrukciója.

Az ügyletben a Fidesz egyfajta burkolt privatizációt is felfedezni vélt. A korábbi városvezetés viszont azzal érvelt: átvételével és a kórházzal való közös irányítás alá helyezésével kialakítható egy korszerű gyógyító-rehabilitációs központ, így alapozva meg az egészségturizmust.
A lecke tehát adott: mit tesz ebben a helyzetben az új városvezetés? A kérdés nem korai, mert az idő is sürgeti a döntést.

– A véleményünk nem változott, tény azonban, hogy ebben az ügyben létezik önkormányzati döntés, amelyet az előző testület hozott – jelentette ki Abdai Géza. – Az új városvezetés azonban még nincs döntési helyzetben, hiszen ezekben a napokban is tart a különböző iratok átvétele és tanulmányozása. Jelen pillanatban még nem tudjuk pontosan, hogy milyen szerződéseket, kötelezettségeket vállalt a város, így azt sem, hogy egy korábbi döntés esetleges felülvizsgálata, részbeni vagy teljes megváltoztatása milyen következményekkel járhat. Éppen ezért semmit sem szeretnénk elhamarkodni, de az időt sem akarjuk feleslegesen húzni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fülöp Géza kész az új kihívásokra

„ Az elmúlt másfél évtizedben sem szürkültünk el, és készen állunk megfelelni a következő évek… Tovább olvasom