Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Térfigyelő kamerák Sopronban

Sopronban a nyáron sor kerülhet térfigyelő kamerarendszer felállítására a város több pontján.

Amennyiben a soproni képviselő-testület jóváhagyja a város bűnmegelőzési stratégiájáról szóló előterjesztést, pályázati források segítségével akár már a nyáron sor kerülhet térfigyelő kamerarendszer felállítására a város több pontján.

Hatékony összefogás

– A bűnmegelőzési stratégia elkészítését a Soproni Rendőrkapitányság kezdeményezte – mondta Farkas Gábor alezredes, a kapitányság vezetője. – Valljuk, a bűnmegelőzés nem pusztán rendőrségi probléma, hanem társadalmi feladat. Az érintett egyenruhás és civil szervezetek – többek között az önkormányzat, a polgárőrség, a vám- és pénzügyőrség, a határőrség – hatékony összefogásával érhetünk el sikereket.

Ezért is indítványoztuk, hogy a város – a rendőrség szakmai felügyelete mellett – állítsa össze bűnmegelőzési stratégiáját. A pár hónap alatt elkészült dokumentumtól gyakorlati hasznot remélünk. Ugyanis az önkormányzat és a rendőrség csak akkor vehet részt bűnmegelőzési pályázatokon, ha rendelkezik ilyen stratégiával.

A város frekventált helyein

– Terveink között elsősorban egy térfigyelő kamerarendszer kiépítése szerepel. Ehhez központi forrásból 2,5 millió forintot igényelhetünk – folytatta az alezredes. – A város frekventált helyein – így a Várkerületen, a stadion környékén, a köztereken, a vasút- és autóbuszállomásokon, a ki- és bevezető utaknál – elhelyezett kamerák végpontjait a rendőrkapitányságra kötjük be, így monitoron keresztül is ügyelhetünk a város közbiztonságára.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor valószínűleg már a nyári hónapokban hozzáfoghatunk a térfigyelő rendszer kiépítéséhez. A kivitelezés során a pályázati és önkormányzati pénzek mellett a kapitányság számít a soproni vállalkozások és a pénzügyi szféra támogatására is.

Farkas Gábor rendőrkapitány hozzátette: a bűnmegelőzési stratégia ezen túlmenően komplex módon foglalkozik – egyebek mellett – a kábítószer-fogyasztás visszaszorításával, az időskorúak áldozattá válásának kérdésével, illetve a gyermek- és ifjúságvédelemmel összefüggő feladatokkal is.

Megyénkben két helyen

Győr-Moson-Sopron megyében elsőként több mint tíz éve Győrben helyeztek üzembe térfigyelő kamerarendszert, önkormányzati finanszírozással. Ezt követte nem sokkal később az alapítványi és önkormányzati forrásokból megvalósított mosonmagyaróvári videórendszer – tudtuk meg Kocsis Tünde alezredestől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A tapasztalatok mindkét helyen kedvezőek, sőt, a mosonmagyaróvári képviselő-testület idén újabb milliókat szavazott meg a rendszer bővítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a hal a Fertő tóban

Ebben ez évben nyolc őstermelő halász kapott engedélyt a Fertő tavi halászatra. A tóban jelentősen lecsökkent a vitatott honosságú angolna mennyisége, miközben ez jelentette a halászok fő megélhetését. – A legnagyobb gondunk az, hogy alig van már angolna a Fertő tóban és nem is lehet újakat telepíteni – jegyezte meg egykedvűen Liedtke Alfonz halász. Az indok: ez a hal tájidegen. Tovább olvasom