Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Teraszok: Önnek melyik a kedvence?

Sajnos nem élünk mediterrán országban, ahol az év 12 hónapjából legalább 8 alkalmas a szabadtéri kávézásra-sütizésre. Most viszont a magyar ember is hódolhat e luxusnak. Önnek melyik a kedvenc terasza? És melyiket sajnálja, hogy már nincs?

Arra a döbbenetes tényre ébredtünk a minap, hogy augusztusra jár; hipp-hopp itt az ősz és ha nem vigyázunk, elegendő „kiülős" kávézás nélkül hagy itt bennünket a nyár. Kaptunk tehát az alkalmon és – a teljesség igénye nélkül – számba vettük: milyen lehetőségeink vannak szabadtéri ejtőzés tekintetében. Sopronban széles a skála - Önnek melyik a kedvence?

1. Dömötöri-Perkovátz: a klasszikus
Sopron talán legismertebb terasza, ami délutánonként szinte teljesen megtelik. Trendi, mert forró napokon vízpárás hűsítőt is kapnak a vendégek és a város egyik legforgalmasabb részén, a Széchenyi-téren található.

Perkovátz-Dömötöri
Perkovátz-Dömötöri

2. Dömötöri 2.
Tavaly nyitott meg, a fagyizó vendégei itt elszürcsölgethetik jégkásájukat, elnyalhatják fagyijukat.

Perkovátz-Dömötöri
Dömötöri 2.

3. Serház – ami sajnos már nincs
Mi szerettük a hangulatos grillteraszt, ami sajnos már nem üzemel. Odalenn a pincében diszkót nyitottak, a teraszt pedig bezárták.

Serház
Ex-Serház

4. Puskás – kicsi, de barátságos
Néhány asztal, derűs, kék abroszok és állítólag legendás csülök – ez a Puskás-terasz. Ön szereti?

Puskás
Puskás

5. Harrer – az osztrákok kedvence
Ki tudja miért, de itt rendszeresen osztrák szót hallani. Talán az Ausztriában működő hasonló nevű kávézólánc csalogatja ide őket. A terasz árnyas és kellemesen nyüzsgő hangulatú.

Harrer
Harrer

6. Corvinus és Generális – a történelmi belvárosban
A Fő téren sok turista választja ezt a helyet, talán nem véletlenül. A történelmi belváros atmoszférája különleges hangulatot kölcsönöz a két terasznak.

Gambrinus és Generális
Corvinus és Generális

7. Liszt Szalon – a kis ékszerdoboz
Szintén a történelmi belvárosban, de egy eldugott kis udvaron található a Liszt Szalon terasza. Mi nagyon szeretjük a remek hűtött teák és jeges kávék miatt.

Liszt Szalon
Liszt Szalon

8. Fogas Étterem – halételek rajongóinak
Ha halászlére vágyik, mindenképp ide menjen, hiszen itt – nyilván – szakemberek várják. Maga a hely kellemes, rejtett, nem kell minduntalan behúznia maga alatt a széket, hogy a többi vendég elférjen.

Fogas Étterem
Fogas Étterem

9. Attila Étterem
Nem sok érvet tudunk felsorakoztatni az étterem terasza mellett, mert – hogy őszinték legyünk – még nem próbáltuk. És ön? Miért szereti?

Attila
Attila

10. Hűségkút – ez se rossz
Remek kapucsínót ittunk a – ha jól emlékszünk a nevére – Randevú kávézó teraszán. Üdítő színfoltja a városnak a Hűségkút és környéke.

Hűségkút
Hűségkút

10+1. Deák – valaki megnyithatná már
Évről évre várjuk, hogy talán valaki lát benne üzletet és megnyitja ezt az évek óta bezárt legendás vendéglőt. A város egyik legjobb kerthelyisége volt, most is az lehetne...

Önnek melyik a kedvenc terasza? Csak a Dömötöribe jár, mert ott mindig van történés? Vagy a csendesebb helyeket keresi, mint a Liszt Szalon? Netán kizárólag a saját teraszán hajlandó kávézni? Írja meg véleményét!

Deák
Deák

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. zeta62 2009. augusztus 10. 20:51
  „A Puskás teraszról annyit,hogy 3 alkalommal próbáltam csülköt enni náluk és hát épp elfogyott!:)”
 • 29. Rézi 2009. augusztus 10. 15:08
  „Helyesbítek! Nem sznobok jártak oda!”
 • 28. Rézi 2009. augusztus 10. 15:06
  „Kedves Cikkíró!

  Az Ausztriában található Harrer cég és az itt található Harrer cég ugyanaz. Kicsit körültekintőbben kellene egy ilyen cikket megírni, úgy gondolom.
  Ha már teraszokról ír, akkor talán meg lehetett volna kérdezni az ott ülőket, miért szeretik.

  Személy szerint én annyira megutáltam pl. Perkovátzot a Deák tér ellen folytatott mizéria alatt, hogy azóta elvből nem megyek a Perkovátz étterembe. Fagyit hangulatosabb tölcsérből enni, mint sznobként a Dömötöri teraszán menőzni. Mióta lekerítették a teraszt, azóta több baleset is volt ott, a rosszul belátható kanyar miatt, így azt sem támogatom!

  A legjobban nekem is a Deák-terasz hiányzik, gyerekkoromban rengeteget jártunk oda, mi gyerekek szabadon játszhattunk, míg szüleink néhány pohár vagy korsó sör mellett elbeszélgettek a barátokkal. Ugyanígy volt ez az Alm-on is, ott még kuglizni is lehetett annakidején, ami nekünk gyerekeknek nagyon szórakoztató volt. És sznobok jártak oda!”
 • 27. jucuska40 2009. augusztus 09. 20:34
  „Nekem a Deák Étterem terasza hiányzik nagyon :)”
 • 26. TeknőcErnő 2009. augusztus 09. 17:03
  „Nekem elsősorban az a terasz jön be, amelyik a lakóhelyemtől messze van - nem zavar - és sokáig van nyitva. Aki pedig szeret kipufogó bűzben üldögélni - lásd Dömötöri - annak kedves egészségére.”
 • 25. kertész 2009. augusztus 09. 16:16
  „Sopron talán a világ egyetlen olyan városa akinek van sörgyára és nincs sörgyári sörözője.De lehetne folytatni a sort a borozókkal mert a Várkerülten nincs egy sem,ahol soproni borokat forgalmaznának( nem asztali koccintós minőségüt).Ma üres a volt butikok nagy része ide lehetne telepíteni sörözőt, borozót,és már is élénkebb lenne az utca.Volt olyan vasárnap délután amikor Mária szobortól a Széchenyi térig tizen voltak az utcán) pedig sétáló idő volt).Hát ez nem a nagy forgalom jele”
 • 24. vitriol2 2009. augusztus 09. 11:48
  „Hát igen a "Deák" az egy fogalom volt= jo kaja, jo zene, viszonylag olcso árak. Magában volt egy étterem, egy szorakozhely és egy KERTHELYSÉG. MIÉRT NINCS utodja?
  na jo elég a nosztalgiábol: a képek alapján- a legrosszabb hely az amit a "zöldek" védőszárnya alatt városunk egyik fő "pincérfamiliája" elfoglalt-a "Perkovátz-Dömötöri"+ a "Dömötöri 2.": ő és "társai" oly nagy vehemenciával tiltakoztak a Deák-téri "esetleges " szorakozo" területtel kapcsolatban- na és miért is féltek, tán egy konkurenciátol?
  szerintem a legszebb és legjobban a környezetben illő a "Liszt Szalon" és a "Fogas Étterem "-ráADÁSUL OTT A KAJA IS JÓ”
 • 23. Sophia 2009. augusztus 09. 10:29
  „Szeretem a kiülős teraszokat és nem zavar az embertömeg sem akik elhaladnak mellettem.Szeretném ha ezt este 6 óra után is élvezhetném....de nem tudom....a szúnyogok miatt!Sajnos!
  A Deákot szívesen látogatnám ha ismét az a jó hangulatú,kellemes hely lenne mint volt.Kár,hogy nincsen már!”
 • 22. Morrison 2009. augusztus 09. 10:16
  „"rendszeresen osztrák szót hallani"

  Kedves cikkíró Cziráki Viktória !
  Kérem írjon nekem egy pár osztrák szót ! De, ha nem megy akkor írhat argentint vagy brazilt is ! kösz”
 • 21. gall 2009. augusztus 08. 14:01
  „Annakidején a Deák-étteremben a Büki Feri bácsi,és a Magyar Gábor vezetésével úgy volt megoldva ez a helyzet,hogy az ottlakókkal,olyan szóban kötött megállapodás volt,hogy menzát kaptak,és némi kp-t.Más világ volt,most csak a lové számít,semmi más...”
 • 20. sógorferenc 2009. augusztus 07. 23:08
  „És a Fórum terasza? a várfal oldalában kellemes csendes hely és nem zavaró az átjáró szerep sem!
  Nekünk fimomak a pizzák is, de érdemes megkóstolni a többi finomságot is!
  Szeretjük a teraszokat különösen azokat ahol a sok szép zöld miatt nem néznek bele a tányérunkba!
  A Deák kerthelyiséggel kapcsolatban szívesen olvasnék kompromisszumos véleményt az ottlakóktól !”
 • 19. Ciklámen 2009. augusztus 07. 21:30
  „Még emlékszek ,mikor a családok séta után be mentek Deák kerthelységébe vasárnapokon.
  Halk élő zene volt és a szülök táncoltak a gyerekek meg játszottak vagy ők is próbáltak táncolni.Egy családi hangulat volt (részeg embert nem lehetett ott látni )Ja és még volt Sottex terrász Nikka kis vendéglő”
 • 18. hozsuzs 2009. augusztus 07. 18:26
  „Hát én már csak nosztalgiázni tudok...ezeket az "utcárakirakottszékes" teraszokat, ahol a járókelők belenéznek a poharamba, netán még löknek is rajtam párat, mert annyira szűk a hely, nem szeretem, viszont szerettem az Alm (Alpesi vendéglő) kert helyiségét, a Borostyán cukrászda teraszát és igen, a Deák kerthelyiségének is varázsa volt.”
 • 17. gall 2009. augusztus 07. 18:17
  „Deák....1976-1982.”
 • 16. lacim6 2009. augusztus 07. 18:00
  „Az én kedvencem Győrben van a bellagio terasza, de csak azért mert most hála istennek zárva van átalakítás miatt, és nem kell hallgatnom a nagy arcú hülyegyerekeket egész éjjel hőbölögni.”
 • 15. Cerwin 2009. augusztus 07. 16:19
  „A Deáknál a környékbeliek miatt nem lehet terasz, így meg nem éri meg megnyitni nyílván. Pedig a legjobb hely volt régen is, meg az lenne a jövőben is.

  A polgármesterünk programja volt, a belvárosi teraszok, de abból nem lett semmi, pedig jó lett volna.

  Az bornapok és hasonlól így minden héten elkelnének, mert az a pár nap tényleg jó!”
 • 14. Truder 2009. augusztus 07. 16:18
  „Itthon a teraszunk,ahol nem háborgat senki,semmi!Gyönyörködhetek az udvarunkban...(időnként ha felbőg egy-egy fűnyíró...azt nem szeretem!)”
 • 13. palika 2009. augusztus 07. 15:36
  „A Deák hangulatát egyik mostani terasz sem tudja utolérni.
  Szeretném, ha egy igazi vendéglátós újra nyitná és megint a csendes zeneszó mellett lehetne szórakozni.
  Aki volt régen a DEÁK-ban mindig visszahúzza a szíve oda.
  Jelenleg a belvárosiak a hangulatosak.”
 • 12. kiscsillag81 2009. augusztus 07. 14:41
  „Halló kérem, és hol marad a Fórum, a Belvárosban? Persze, nyilván elfogult vagyok mert nekünk az a csajos törzshelyünk a barátnőmmel. :)”
 • 11. dr73 2009. augusztus 07. 14:31
  „Az otthonunk terasza!Zajmentes,mindig van kávé bor,sör,friss étel.:-)”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakációban több a biciklisbaleset

A vakáció veszélyes üzem, ilyenkor mindig több a baleset. A soproni Erzsébet oktató kórház… Tovább olvasom