Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Terasz lesz – új szoborral

Sopron - Térburkolatot raknak le és megszépítik a Széchenyi tér nyugati oldalát az ott működő vállalkozások. A cukrászda előtti teraszon egy új Kutas-szobor is áll majd.
A Dömötöri cukrászda és a Raiffeisen Bank összefogásának köszönhetően megszépül a Széchenyi tér nyugati oldala. Az épületegyüttes előtt a munkagépek már feltörték a járda aszfaltját, a héten már az új burkolatot teszik le. Dömötöri László, a cukrászda tulajdonosa elmondta, a fagyizó előtti teraszt Kutas László egy új szobra is díszíti majd. Az életnagyságú szobor minden bizonnyal megállásra és fotózásra készteti majd az arra járókat. A készülő terasz nem befolyásolja a gyalogosforgalmat, s még kevésbé lesz hatással a járműforgalomra. A kihelyezett 8–10 asztalt virágládák veszik majd körül, a térburkolatban pedig jelképes elválasztás különíti el a járdát és a teraszt.

A terasz nem befolyásolja majd sem a gyalogos-, sem a gépjárműforgalmat. Fotó: Magasi Dávid
A terasz nem befolyásolja majd sem a gyalogos-, sem a gépjárműforgalmat. Fotó: Magasi Dávid

– Remélem, az új terasz egy kellemes kis sarka lesz Sopronnak – mondta Dömötöri László, aki vállalkozóként azt vallja: cselekedni kell a belváros élőbbé tételéért, hogy „jó legyen itt lenni".

Olvasóink írták

 • 18. globál 2008. április 19. 18:34
  „Petőfi tér - bocs, de minden önkormányzati tulajdonú út/tér felbontása, rekonstrukciója mögött az áll leírva (ha nem az gáz), hogy a helyreállítás/megépítés az ÖNKORMÁNYZAT által előírt módon történhet csakis!. Senki nem dolgozik saját szakállára, hogy aztán utólag megüsse a bokáját, igenis benne van ebben az önkormányzat, az más kérdés, hogy a szerződéskötéseket, a kivitelezést (mert hogy gondolom tájidegen burkolat nem készülhetett) nem tudja kin számonkérni (ez is gáz).
  Dömötöri - ez az új terasz még hagyján, a szembelévőn csodálkozott el mindenki sok-sok évvel ezelőtt (Washington parkos MOL kút detto), hogy hogyan engedhette az önkormányzat/Közút Kht. (nem tudom melyik tulajdona) ezt a kifacsart közlekedési rendet. Épeszű szakember sosem írta volna alá az engedélyt...na de van olyan összeg/juttatás, amiért nagyon is igen. ..”
 • 17. bal-fék 2008. április 18. 19:46
  „Kedves Róbert!

  A megrendelő az SPT Mélygarázs Kft., vagy mi.”
 • 16. Róbert 2008. április 18. 16:32
  „Kedves bal-fék! Rosszul tudod a önkormányzat írta elő, hogy ilyen térkövet kell lerakni. Az már más kérdés, hogy ezt is le lehetett volna szépen rakni. Amúgy az önkormányzat a megrendelő.”
 • 15. bal-fék 2008. április 18. 08:41
  „14-nek!

  Istenem, még mindig itt tartunk? Ki mondta azt, hogy az Önkormányzat a megrendelője a Petőfi térnek? Ki? Kmmh! csak hogy a csipát kimossam a szemedből: az önkormányzat pontosan azért hadakozik, hogy ez az áldatlan, méltatlan állapot megszűnjön! Csak nem gondolod, hogy ezt bárki direkt csinálta? A menet az volt, hogy a fővállalkozó leszerződött alvállalkozókkal, többek között a térburkolatot elhelyező céggel is. Aztán amikor az alválallkozók elvégezték a munkát (a térburkolat esetében szarul), akkor a fővállalkozó meglépett fizetés nélkül. (a térkövesek esetén ez egyébként teljesen indokolt lett volna, más kérdés, hogy ha jól rakták volna le a követ, akkor sem kapnak egy vasat sem, mert Magyarországon vagyunk). Úgyhogy ezért nincs gazdája a térkő-projektnek. Az Önkormányzatnak semmi köze a történethez, ezt azért tisztázzuk le!”
 • 14. kmmk 2008. április 17. 20:54
  „13. hozzaszolo:
  Ugye milyen erdekes, hogy egy maganvallalkozo megtudja csinalni normalis terkobol, mig az onkormanyzat meg nem. :)”
 • 13. A. 2008. április 17. 19:01
  „Ebből a térkőből nem lehetne még rendelni egy "kicsit" és áttvinni belőle a Petőfi térre? :)”
 • 12. Hozzászóló 2008. április 17. 15:17
  „Kedves TKOM! Ezekből egyedül a Liszt Szalonnak van belső udvari terasza. A Randevu és a Zorba pedig szintén út mellett van, de legyen ahogy akarod. Jó fagyizást, bárhol eszed is!”
 • 11. TKOM 2008. április 17. 14:29
  „Kedves Hozzászóló!
  Két példa a kellemes és szép belső udvarra, ahol lehet fagyizni: Liszt szalon, Corvinus étterem a Fő téren
  De ezen kívül van még egy-két fagyizó terasszal, amit még inkább el tudok fogadni: két Harrer cukrászda, Cafe Randevu, Zorba ételbár. Nagyon kellemes volt jó pár évvel ezelőtt a Carpigani fagyizó a Szent György utcában, ha jól tudom az is Dömötöri cukrászda volt. Kár, hogy már nem üzemel.”
 • 10. R 2008. április 17. 13:43
  „csabo,nem volt tilos ott parkolni!Ha megnézed még mindig fel van feste 2db parkoló.(az 1-ik még látszik a bank előtt)”
 • 9. belekotty 2008. április 17. 12:00
  „Most már csak az a kérdés, hogy a terasz meddig nyúlik ki? Vesz-e el területet az útról? De lehet, hogy már lassan összeépül a két terasz!”
 • 8. Hozzászóló 2008. április 17. 11:36
  „Kedves TKOM! Kérlek mutass egyetlen fagyizót a belváros meghitt belső udvarain. Egyébként a feltört beton helyetti új díszburkolat akkor is oda kerül, ha fagyizik ott valaki, ha nem. Ez a lényeg. A vendégek csalogatása már a tulajdonos dolga.”
 • 7. Dr.Nagy Miklós 2008. április 17. 11:03
  „Annak örülök, hogy Kutas szobor lesz felállítva. Kutas nagy müvész, igazi soproni, volt osztálytársam a Berzsenyiben.”
 • 6. TKOM 2008. április 17. 09:38
  „Biztosan nagyon jó lesz, a benzingőzös teraszon fagyizgatni! Én biztosan nem kérek belőle! Sokkal kellemesebb számomra a belváros meghitt belső udvarain a fagyizás.”
 • 5. ghool 2008. április 17. 09:13
  „Szerintem is jó kezdeményezés, sőt több ilyen kéne, hogy egy-egy vállalkozó összefog a környék rendezéséért.Ez nem csak nekik, hanem a soproniaknak is érdeke. A kereszteződésről meg annyit. hogy van ott egy STOP tábla, melynek betartása jelentősen csökkenti a balesetveszélyt.”
 • 4. Hozzászóló 2008. április 17. 09:01
  „Persze mindenben lehet hibát keresni, de szerintem az a kereszteződés már önmagában balesetveszélyes és rosszul kialakított, én nem engedném, hogy ott balra lehessen kanyarodni. Arról nem is beszélve, hogy a terasz tavaly is ott volt, ezek szerint olyannyira nem volt balesetveszélyes, hogy észre se lehetett venni. Idén készül hozzá egy igényes burkolat. Mi ebben a rossz? Végre mozdul valami, vállalkozók fognak össze és csinálnak meg a saját pénzükön közterületet. Így tovább!”
 • 3. b.csabi 2008. április 17. 08:12
  „igazad van dohogo”
 • 2. csabo 2008. április 17. 07:21
  „Amíg nem volt terasz, autók parkoltak a járdán ami szintén zavarta a beláthatóságot és ráadásul tilos is. Akkor inkább a terasz ! Én csak helyeselni tudom az ilyen kezdeményezéseket.”
 • 1. Dohogó 2008. április 17. 06:12
  „Azt azért nem merném állítani, hogy a közlekedésre nem lesz semmilyen hatással. Egy biztos, a balra eső kilátást jelentősen fogja csökkenteni ha a Rákóczi utca felől közelítjük meg a Széchenyi teret, fokozva ezzel is a balesetveszélyt. Más helyeken az érvényes KRESZ szerint a kereszteződéstől öt méterre megállni sem lehet, mert az korlátozza a kilátást és balesetveszélyes. Persze egy cukrászda székei és asztalai ill. a vendégek nem korlátozzák a kilátást, ha a Dömötöri nyit teraszt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy anya panasza az ügyeleti ellátásra

Iván–Sopron - „Ilyen betegség nincs, menjenek vissza, ahonnan jöttek – ezt mondta… Tovább olvasom