Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Teológusok és kutatók égi és földi kérdésekről

Sopron - A Föld bolygó nemzetközi éve és a Biblia éve keretében október 16–18-ig a széles nagyközönség számára is érdekes rendezvénysorozat lesz a soproni Liszt-központban.
– A Föld és ég című, nyilvános konferencián csütörtök és péntek este 6-tól, valamint szombaton 10 órától földtudományi kutatók és teológusok 15 perces előadásokban érvelnek a tudomány és a vallás összeegyeztethetősége mellett – mondta dr. Szarka László, a Földév Magyar Nemzeti Bizottsága titkára, a rendezvény szervezője. – A program szombaton délután 4-től akadémikusok és vallási elöljárók összegző beszélgetésével zárul.

Az Erdő Péter bíboros és Pálinkás József, azt MTA elnöke védnökségével, Sopron polgármestere és az NYME rektora támogatásával, több tudományos és közéleti intézmény, egyesület közreműködésével szervezett esemény a Föld keletkezésével (Genezis), a földi katasztrófákkal (Jelenések könyve), illetve a tudomány-vallás-társadalom kérdéskörével foglalkozik.

Az összegző beszélgetésre a történelmi egyházak neves képviselői és akadémikusok részvételével kerül sor.

A programot Biblia-kiállítás egészíti ki, a megnyitót 18-án 15 órakor tartják. A rendezvényről a Kálvin Kiadó könyvet jelentet meg. A cél annak hangsúlyozása, hogy a tudomány és a vallás a teljesség megismerésének két különböző útját jelenti, és hogy a két szakterület még a földtörténet és az evolúció kérdésében sem ütközik egymással. A földtörténet és az evolúció kérdésével a Föld bolygó nemzetközi éve keretében kiadott Geo-Fifika füzetsorozat 11. száma (www.foldev.hu/geofifika_fuzet_11.pdf) is foglalkozik.

Olvasóink írták

  • 2. SAmu 2008. október 16. 09:23
    „Minthogy Erdő ... is védnöke (lásd "harcos" kiállását a csángók magyar misézéséért stb.) teljesen hiteltelenné válik a szememben az egész rendezvény! Sajnos!”
  • 1. joco1azigazi 2008. október 16. 05:56
    „Teologusok:most akkor "mégis forog a föld"?"tudomány és a vallás ... a földtörténet és az evolúció kérdésében sem ütközik egymással" és ez komolyan is gondolják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár István: Mit csinált két évig a városvezetés?

Sopron - Alkalmatlannak értékelte a városvezetés két éves munkáját Kalmár István (MSZP). A képviselő… Tovább olvasom