Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tengerdi: rágalmazás és a rémhírterjesztés Kalmár nyilatkozata

Kalmár István sajtótájékoztatójában megközelítette, vagy át is lépte a rágalmazás és a rémhírterjesztés határvonalát – reagált Tengerdi Antal.

Kalmár István MSZP-csoportelnök a sajtótájékoztatójában megközelítette, vagy át is lépte a rágalmazás és a rémhírterjesztés határvonalát, ezért az érintett (néven ugyan nem nevezett), önkormányzati intézmény vezetőjeként válaszolnom kell az állításaira – nyilatkozta Tengerdi Antal, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója.

A köznevelési intézményrendszer átalakítása során a Soproni Szociális Intézmény tevékenységi köre bővült az általános iskolák működtetésével. Ennek a feladatnak a legnagyobb gondossággal igyekszünk eleget tenni. Természetesen naponta találkozunk megoldandó problémákkal;

ám olyanokkal, amilyenek az oktatási intézményekben rendre elő szoktak fordulni az elmúlt évtizedekben is (csőtörés, dugulás, zárlat). A nyilatkozó az iskolák „komoly tisztasági problémáiról" beszél, és több intézményt érintő „fertőzésveszéllyel" riogat. Konkrétummal azonban nem szolgál, állítását csupán azzal támasztja alá, hogy erről „hallani".

Ezen a héten egy kivétellel minden iskolaigazgatóval egyeztettünk a tanévkezdés óta eltelt hónapok tapasztalatairól - folytatta. - Sehol nem jeleztek kirívó problémát a munkánkkal kapcsolatban, sőt néhány helyen pozitív változásokról tettek említést. Elkötelezettek vagyunk az iskolai nevelő-tanító munka feltételeinek megteremtésében, és - ahogy a többi feladatunkban sem - nem ismerjük a lazaságot.

A tulajdonos önkormányzat lényegében az elmúlt évekhez hasonló feltételeket biztosít az iskolák takarítási, karbantartási és portaszolgálati feladataihoz.

A védőnői és a szociális alapellátástól a szociális otthoni működésig a humán szolgáltatások minden szegmensével foglalkozó intézményünk közel négyszáz munkatársa nevében utasítom vissza a nyilatkozó hamis vádjait. A különböző pártállású képviselőktől pedig elvárjuk, hogy segítsék a városért végzett munkánkat, és ne kelték indokolatlanul rossz hírünket, főleg pedig ne terjesszenek rémhíreket és ne keltsenek pánikot a szülők körében - zárta Tengerdi Antal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: a fideszes állam rossz gazda az oktatásban

A Fidesz mindent elkövet, hogy az oktatással kapcsolatos problémák esetek ne kerüljenek… Tovább olvasom