Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Templomok éjszakája május 25-én

Harmadik alkalommal rendeznek Templomok éjszakáját Sopronban.

A szomszédos Ausztriában 2005 óta rendezik meg a "Templomok éjszakája" ("Lange Nacht der Kirchen") elnevezésű programsorozatot. Az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó eseményhez Sopron 2011-ben csatlakozott. Az immár harmadik alkalommal megvalósuló kulturális és egyházi rendezvényre idén május 25-én kerül sor a hűség városában. A programok este 6 órakor kezdődnek.

Ebben az esztendőben hét templom – a Bencés, a Domonkos, az Evangélikus, a Jézus Szíve, az Orsolyita, a Szent Imre és a Szent György – várja színesebbnél színesebb programokkal a látogatókat.

A Bencés templom Káptalantermében 19.10-től 20 óráig Kuslics Katalin múzeumpedagógus a soproni koronázások históriájáról tart rendhagyó órát gyermekeknek és felnőtteknek. A Domonkos templomban 22.15 és 22.45 között Makkos Ágnes szólóénekes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Közreműködik: Tirnitz Tamás orgonaművész.

Az Evangélikus templomban 20.00 órától 20.45-ig Hegedűs Attila igazgatólelkész tart egyház- és templomtörténeti idegenvezetést. A Jézus Szíve templomban Mindszenty József bíboros, hercegprímás életének soproni vonatkozásait bemutató különleges kiállítást tekinthetnek meg a látogatók.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön jóvoltából egy sarkot is berendeznek, amely hasonlít a hercegprímás úr hajdani börtöncellájához. A tárlathoz, valamint a bíboros úr börtönben töltött hónapjaihoz kapcsolódó előadás 19.00-től 20.00 óráig tart. Az előadó: Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője.

Az Orsolyita templomban 19.00 és 19.30 között az Újszövetség történeteit "láthatatlan színházként" hívják életre a "Róka csoport" színészei, a soproni Regnum Marianum Közösség tagjai. A Szent Imre templomban 18.00 órától az életünket végigkísérő hitről és kételyekről tartanak elmélkedő sétát, A hit útja címmel. Ugyanitt 22.00 és 22.45 között Frescobaldi - Bach csembalóest lesz. A hangszeren játszik és a műveket bemutatja: Szekendy Tamás orgonaművész. A Szent György templom Jezsuita termében Nyolc boldogság címmel Pápai Zsolt fotóművész kiállítását láthatják az érdeklődők.Programok a Szent György templomban május 25-én 19:00 - 23:00 óráig

- interaktív, játékos bemutató a Nyolc boldogságról - helyszín: templom

- templomunk orgonájának bemutatása - templom karzaton

- liturgikus ruhák bemutatása- sekrestye

- fotókiállítás: Pápai Zsolt fotóművész kiállítása, címe: A Nyolc boldogság. Helyszín: Plébánia Jezsuita terem

- orgona játék, közreműködik: Vados Márton

- templom tornyának és harangjának látogatása
 


A belépés valamennyi programra ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak. További részletekről a www.templomokejszakaja.hu oldalon tájékozódhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivanics: Magyarország ma saját lábon áll

A szocialista-liberális kormányok döntötték súlyos eladósodásba az országot, az önkormányzatokat és… Tovább olvasom