Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Telt házzal búcsúznak az óévtől

A vendéglátóhelyek különleges programokkal várják a szórakozni vágyókat 2006-ban is.
Már csak egy nap és véget ér a 2006-os év. Körképünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy a szórakozóhelyek, szállodák milyen programokkal várják a vendégeket. Megállapítható, Sopron most is vonzó a turisták számára. Nemcsak ilyenkor, szilveszterkor, hanem egész évben. A vendéglátósok az év utolsó napjain kitesznek magukért, hogy még jobb hangulatban búcsúztassuk el az óévet.

Nemcsak a szállóvendégek, a soproniak és a környékbeliek is látogathatják a Hotel Fagus ingyenes programjait. Ezek közül kiemelkedik a ma esti latin est, és a Godot Dumaszínház tagjainak előadása.
– December 25. és január 2. között telt házzal üzemel a szállodánk. A mostani szezonban újdonság, hogy az év első napján délután egy óráig tart a reggeli, azaz összekötöttük az ebéddel – tájékoztatott Bujtás István bankettmenedzser. – Sopront az idelátogatók Ausztria közelsége miatt is kedvelik. Éppen ezért a programokat ennek megfelelően állítjuk össze.
A Hotel Sopron is telt házzal üzemel szilveszter idején. Máthé Éva értékesítési és marketingvezető lapunknak elmondta, az év utolsó napjain kirándulásokkal, borkóstolóval, előszilveszteri mulatsággal, tánc- és karaokeversennyel várják vendégeiket.

– A nálunk szórakozók között megtalálhatóak a fiatal családosok, de az idősebb korosztály és a baráti társaságok jelentkezése is egyre gyakoribb. Azt tapasztaljuk, hogy évről évre mind többen térnek vissza hozzánk – tette hozzá. – Általánosságban annyi elmondható, szilveszterkor három-négy napot töltenek el a turisták Sopronban.
Abba sem hagyják hajnalig a szilvesztert a Pannonia Med Hotelben, ahol ABBA-show-val várják a vendégeket. Becze Katalin üzemeltetési vezető érdeklődésünkre elmondta, a műsorszámok között Kasuba L. Szilárd szórakoztatja a szilveszterezőket, akiket a vacsora után, éjfélkor büfé vár majd.

Élő zenével és operett-előadással kedveskednek a vendégeknek a Hotel Sziesztában. Megtudtuk: a szobákat már előre lefoglalták, így a hotel is telt házzal búcsúzik a 2006-os évtől.

A soproni szórakozóhelyek is várhatóan megtelnek szilveszter napján. A vacsora után általában éjfélkor újabb finomságokkal várják a szórakozókat. Szalai István szerint a vendégek két részre oszthatók. – Tapasztalatunk szerint a fiatalok a házibuli után vágnak az éjszakába, míg a középkorosztály és az idősebbek szeretnek este beülni valahová és mulatnak hajnalig – tette hozzá az Old Boy’s vezetője. – Vendéglátósként a legfontosabb, hogy a vendég számára az év utolsó napja ne kín legyen, amit mindenáron meg kell ünnepelni. Sokkal inkább, hogy mindenki jól érezze magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőrákos: terv van, elkerülőút nincs

A Fertő tóra igyekezve, aki egyszer is haladt gépkocsival Fertőrákoson a Fő utcán, tisztában lehet a szűk keresztmetszetű út balesetveszélyességével. Nemcsak a szembejövő járműforgalom, hanem a kerékpárosok nagy száma is megannyi veszélyforrást rejt magában, miközben a gyalogosok arra panaszkodnak, nehéz az átkelés, legfőképpen a turistaidény alatt. Tovább olvasom