Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Teljesen lezárják a soproni Petőfi teret

Az előzetesen beharangozott július eleji időponthoz képest mintegy két hetet csúszik a soproni Várkerület kétirányúsítása.
 A tervek szerint július 17-től számíthatnak a járművezetők a változásra. – Javában zajlanak a Várkerület ideiglenes két- irányúsításának előkészületei. Befejezték a Lackner utca és az Ógabona téri kereszteződés módosított járdaszigetének kialakítását, a napokban pedig az útburkolati jelek felfestését és az új közlekedési táblák elhelyezését is elkezdik a szakemberek. Mivel a Várkerületen merőben eltér majd a közlekedési rend a mostanitól, a jelek sárga színűek lesznek – tudtuk meg Ács Imrétől, a Petőfi téri leendő mélygarázs közel kétmilliárd forintos beruházása projektmenedzserétől.


Ács Imre hozzátette: a tér területén tegnap is régészeti feltárásokat folytattak, ugyanakkor az erőgépek és a teherautók már csütörtök óta állnak.

– A nagy esőzések miatt nem haladhattunk a földmunkákkal, a feltárt légvédelmi óvóhely bontásával és a teljes közműkiváltással – magyarázta az építésvezető. – A régészeti ásatások várhatóan e hónap közepén befejeződnek, annál is inkább, mivel két hónapot terveztünk ilyen munkákra. Ezt követően a mélygarázs építésének idejére teljes egészében lezárjuk a Petőfi teret mind az Ógabona, mind a Széchenyi tér felől.

Az Ógabona tér gyakorlatilag zsákutca lesz, csak célforgalom haladhat rajta az Újteleki utca irányába. Terveink szerint július 17-től a Lackner utcából balra is lehet majd kanyarodni, amivel ideiglenesen – a Petőfi téri mélygarázs építésének befejeztéig, 2007 május vége, június közepéig – kétirányúvá válik a Várkerület.

Az Ötvös utcából is alig két hét múlva immár szabad lesz balra kanyarodni a Széchenyi tér felé, ez a változás valószínűleg így is marad. A Várkerület közlekedési tapasztalatai hasznosak lehetnek a jövőbeni optimális forgalmi rend kialakításához.

A forgalmi rend változása érinti az autóbuszok útvonalait is. A helyi járatok a Várkerületen közlekednek – a Lackner utcától balra fordulva –, míg a helyközi járatok a Lackner utca, Selmeci utca, Táncsics utca, Csatkai utca, Csengery úton haladnak majd. Emiatt a Csatkai utca és a Csengery út kereszteződésénél közlekedési jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránátok lapultak a földben

Szombaton 36, vasárnap újabb 9 második világháborús lövedék került elő a földből, alig tíz-tizenöt méterre az osztrák határtól, a Fertőszentmiklós és Pomogy közötti vasútvonalon zajló pályafelújítási munkálatok során. A lövedékek közül egy sem sült el, de a robbantási felügyelő vizsgálatáig, várhatóan a hét közepéig, leállították a Hanság-csatorna hídjának cseréjét, illetve a földmunkákat. Tovább olvasom