Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Teljes értékű AEO-tanúsítványt kapott a GYSEV CARGO

Engedélyezett Gazdálkodói tanúsítványt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a GYSEV CARGO Zrt. részére.

A vasúttársaság így biztonságosabban végezheti a nemzetközi kereskedelmi tevékenységét, emellett a vállalat mostantól az Európai Unió teljes területén kedvezményekre jogosult a vámmal összefüggő műveletek során.  Az AEO-tanúsítványt a NAV Nyugat-Dunántúli Regionális Főigazgatója, Dr. Fekete Attila adta át Skála Jánosnak, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatójának.

Az Engedélyezett Gazdálkodói (AEO) tanúsítvány rendszere elsősorban a nemzetközi kereskedelem biztonságát és védelmét szavatolja. Ez legjobban úgy biztosítható, ha a kereskedelmi tevékenységben a megbízható vállalatok elsősorban más, hasonlóan megbízható, tehát szintén tanúsítvánnyal rendelkező cégekkel dolgoznak együtt.

Az Engedélyezett Gazdálkodói tanúsítványnak köszönhetően a cégek vámügyeik intézése során valamennyi tagállam vámhatósága előtt pozitívan megkülönböztethetik magukat más gazdasági szereplőktől. A státusz birtoklása azt juttatja kifejezésre, hogy az érintett gazdasági szereplő a nemzetközi élet „elitjéhez" tartozik.

Az AEO-tanúsítványt a NAV Nyugat-Dunántúli Regionális Főigazgatója, Dr. Fekete Attila adta át Skála Jánosnak, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatójának.
Az AEO-tanúsítványt a NAV Nyugat-Dunántúli Regionális Főigazgatója, Dr. Fekete Attila adta át Skála Jánosnak, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatójának.


Az AEO, azaz Engedélyezett Gazdálkodó tanúsítványt olyan cégek kaphatják meg, amelyek vámjogi szempontból az egész Európai Közösségben, illetőleg a nemzetközi kölcsönös elismeréseknek köszönhetően globális szinten is megbízhatónak számítanak. Ezért jogosultak arra, hogy a vámmal összefüggő műveletek során az EU teljes területén különféle kedvezményeket élvezzenek. A státuszt valamennyi uniós tagország vámhatósága elismeri, függetlenül attól, hogy hol állították azt ki.

Dr. Zentai Zoltán, vezérigazgatói kabinetvezető elmondta: a GYSEV CARGO Zrt. másfél évvel ezelőtt kezdte a felkészülését az AEO tanúsításra. Ennek keretében az EU vámkódexe alapján kiadott irányelvek szerint elvégezte az ún. önértékelést és átvilágította a teljes logisztikai, árukezelési, pénzügyi, informatikai, biztonsági és vámszakmai rendszerét és folyamatait. Számos innovatív megoldást vezetett be ezekben a rendszerekben, hogy az AEO típusú tanúsítás magas követelményszintjének megfeleljen.

A GYSEV CARGO Zrt. Soproni Logisztikai Központjában és Rendező Pályaudvarán vagyonvédelmi szolgáltatójával közösen üzemeltetett modern, mozgásérzékelős kamerarendszer biztosítja a magas értékű áruk kiemelt védelmét. Informatikai és pénzügyi rendszerében számos ellenőrzési mechanizmust vezetett be a vámszempontból szenzitív adatok és információk védelme érdekében.

„Nagy büszkeséggel és örömmel tölt el minket, hogy a 2012-ben második önálló évét is eredményesen záró GYSEV CARGO Zrt. a korábbi években megszerzett ISO tanúsítványok után a szigorúbb hatósági mércén is jól teljesített. Komoly elismerés számunkra, hogy megkaptuk ezt a tanúsítványt, amely a nemzetközi kereskedelmi tevékenységüknket segíti" – mondta el Skala János vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni VSE: távozik Bücs Zsolt vezetőedző

˝Klubunk tiszteletben tartva kérését, elfogadja távozási szándékát˝ - szerepel a közleményben. Tovább olvasom