Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Telebendőnapok Sopronban

A Pannon Gastro Napok nyitányaként kerül megrendezésre október 22-én és 23-án az első Soproni Telebendő Napok.
A telebendőnapok sikeréről a Soproni Gasztronómiai Régió tagjai gondoskodnak – mondta Mészáros Tibor Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régiós elnöke. – Az esemény a hosszú hétvégéhez igazodik, természetesen azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél többen látogathassák meg az éttermeket. Ebben a két napban a vendégek pénztárcáját kevésbé veszi igénybe a számla kiegyenlítése, hiszen a főételek árának csupán a felét kell kifizetni. Minden kolléga és étterem igyekszik teljes szakmai-

ságát adni e kiváló kezdeményezéshez. A vendéglátók természetesen a bemutatkozás lehetőségét és új vendégek szerzését látják a telebendőnapokban. Az éttermek ételeik legjavát, kipróbált ízeit tálalják majd az érkezőknek, hogy felhőtlenül élvezhessék a fehér asztal örömeit.
A Pannon Gastro Napokat október 24. és 27. között tartják a kereskedelmi és iparkamara, a szakácsklub, az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, valamint a Danubius Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében – tudtuk meg Kocsi Jánostól, a kamara titkárától. – Az eseménysorozat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a térség vendéglátóinak, az iskoláknak és tanulóiknak, hogy az érdeklődők megismerhessék a pannon konyha tájjellegű ízeit és a borvidék borait. Október 24. és 26. között a vendéglátó-ipari szakképző iskolák tanulói versenyeznek a Juventus tanétteremben, versenymunkájuk minden délután vacsora elkészítése lesz. Október 27-én a Liszt-központban rendezik meg a hidegkonyhai és cukrászati bemutatót, egybekötve a bortermelők kiállításával.

A telebendőnapok éttermei

Az első Soproni Telebendő Napok során az alábbi éttermek kínálják fél pénzen főételeiket: Colombus, Fehér Rózsa, Schmauser, Nimród, Corso, az Erhardt étterem és borpince, a Puskás söröző és a Tercia serház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mangalicák a nemeskéri gazda kedvencei

Szedenik Sándor hat évvel ezelőtt gondolt egy nagyot, és a Nemeskér melletti családi tanyán… Tovább olvasom