Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Tehetséggondozásra 709,8 millió forint

Tehetséggondozásra 709,8 millió forint

Talentum néven tehetséggondozási projekt indult a Nyugat-magyarországi Egyetem mind a tíz karán. A programban való részvétel lehetősége gyakorlatilag valamennyi hallgató előtt nyitva áll.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld Napilap - 2011.12.09. 10:57
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

– A Talentum-projekt alapvető célja olyan feltételek megteremtése a Nyugat-magyarországi Egyetem tíz karán, amelyek lehetőséget adnak a tehetségek számára az egyéni és közösségi tudományos fejlődésre, valamint keretet biztosítanak az egyetem tudományos utánpótlás-nevelésének belső megújulásához – hangzott el az egyetem csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakmai megvalósítást felügyelő rektorhelyettes, dr. Albert Levente, a szakmai vezető, dr. Cseh Sándor dékán, a tudományos tanácsadó, dr. Neményi Miklós akadémikus, továbbá a szakmai koordinátor, dr. Lőrincz Ildikó és a projektmenedzser, Kincses Zsolt kifejtették: a 2013. május 1-jéig tartó program 709,8 millió forint támogatást nyert el. A karok szakkollégiumai, tudományos diákkörei, valamint a doktori iskolák révén az egyetem valamennyi diákja részt vehet a programban.

Mindez megfelelő hátteret biztosít a hallgatóknak, hogy már a képzés korai szakaszában bekapcsolódhassanak az egyetemen zajló tudományos tevékenységbe, s majdan tudományos minősítést szerezzenek választott szakterületükön. A Talentum-projekt képzési és kutatási programokat támogat, s a létrejött eredmények közzétételével, konferenciák szervezésével hozzájárul azok társadalmi hasznosításához.

Sebesy Zsanett is szeretne belépni a Talentum-programba. Fotó: G. M.
Sebesy Zsanett is szeretne belépni a Talentum-programba. Fotó: G. M.


– Szeretnék bekapcsolódni a programba, mivel az oktatásban is tevékenykedem. Ez a harmadik félévem, amikor katedrán állhatok. Óráimon ösztönözni fogom a diákjaimat is, hogy éljenek a rendelkezésükre álló lehetőségekkel – mondta el Sebesy Zsanett, az NYME mosonmagyaróvári kara állattudományi doktori iskolájának másodéves hallgatója.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...