Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tehetségek elindítója

Boldog vagyok, hogy számos művészeti csoport és tehetség a mi védőernyőnk alól indult útra – mondta el Tillné Schmidt Edit.

A Pedagógusok Művelődési Háza igazgatójának munkássága elismeréséül a közgyűlés Sopron Kultúrájáért Díjat adományozott.

Tillné Schmidt Edit 1984 óta vezeti a soproni Pedagógusok Művelődési Házát. Az eltelt években sok örömöt és bánatot megélt együtt az intézménnyel. Pár évvel ezelőtt még a működésük is veszélybe került. Az igazgató azonban nem adta fel, és sikerült kijárnia, hogy a Petőfi téren maradhassanak. Irányításával számos művészeti együttes, alkotókör, klub kezdte meg működését. Többségük már kirepült a ˝védőernyő˝ alól, hiszen ˝kinőtték˝ a művelődési ház helyiségét. Ám ezt a vezető nem bánja. A hagyományok ápolásáért és népszerűsítéséért végzett negyedszázados munkássága elismeréséül a közgyűlés Sopron Kultúrájáért Díjat adományozott.

Tillné Schmidt Edit Fotó: Magasi
Tillné Schmidt Edit Fotó: Magasi

– A nálunk jelenleg működő csoportok közül a szívemhez legközelebb a Liszt Ferenc vegyes kar áll – mondta el Tillné Schmidt Edit. – Boldog vagyok azért is, mert a közelmúltban Sonitus Scarbantiae néven új női kar alakult. A többi csoport – a gyapjúszövők, a hímzők, a fafaragók – is fontos feladatot lát el, hiszen a tagjaink tartalmasan tölthetik el szabadidejüket.

Tillné Schmidt Edit bár jelenleg is nyugdíjas, teljes egészében az év második felétől adja át a ház irányítását. Egy fontos tervet azonban még szeretne megvalósítani. A ház nyugdíjasai a Ferrarai Lions Klub segítségével Olaszországban nyaralhattak. Ekkor bukkantak rá egy faluban egy I. világháborús temetőre. Ám a sírkertben nincs magyar nyelvű felirat. A soproniaknak már van engedélyük, hogy idén tavasszal a sírkertben felállítsák az emlékművet.

Olvasóink írták

  • 2. SAmu 2010. január 13. 09:46
    „Szívből gratulálok!”
  • 1. timgab 2010. január 12. 16:22
    „Kedves Edit néni! Gratulálok a díjhoz, további sikereket kívánva: T. Gábor, Pápáról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ülhet fia mellett kísérőként

Tengernyi problémával kell megküzdenie Brennbergbányán egy édesanyának, aki egyedül neveli, ápolja… Tovább olvasom