Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Téglajeggyel gyűjtenek az épülő templomért

Sopron épülő új templomában már a belső munkálatok folynak: szigetelés, a mennyezeten vakolás, szerelvényezés.

Hetvenszázalékos készültségű a Lövérekben épülő új templom – jelentette be csütörtökön a sajtó képviselőinek a Szent Margit-templom plébánosa, Bognár István és a tervező, Supka Kovács Tamás. A kivitelezők tartják a határidőt, augusztus végén át is adják az épületet a plébániának.

Kívülről már csaknem kész a városrész új temploma. Fotó: Magasi
Kívülről már csaknem kész a városrész új temploma. Fotó: Magasi


Az új templomban már a belső munkálatok folynak: szigetelés, a mennyezeten vakolás, szerelvényezés.

A beruházás 305 milliós építési költségéből viszont még bő harmincmillió hiányzik, ezért újabb látványos támogatási akciót hirdet a plébánia: aki egy összegben százezer forintot vagy annál nagyobb összeget ad az építkezésre, annak neve felkerül a bejárat melletti úgynevezett „támogatói támfalra".

Ez egy klinkertéglás kültéri téglafal, amelyen akár hatszázan is örök nyomot hagyhatnak az utókornak, s amire homokfúvással kerülnek fel a nevek vagy monogramok.

A téglaakcióra június 15-ig lehet jelentkezni. Aki szeretné megnézni, hová kerül pontosan az ő adománya, vagy csak az építkezésre kíváncsi, megtekintheti az épülő templomot június 7-én, a pünkösd előtti szombaton 9 és 15 óra között.

Szombati program
Május 31-én szentségimádási napja lesz a Szent Margit-templomnak, amelynek zárásaként 18.30 órakor gyalogos zarándoklatra indulnak a hívek Kópházára. Ott Németh Antal helyi plébános 21 órától aranymisés áldásban részesíti a híveket, akik busszal jönnek vissza Sopronba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban: kinevezték az óvodák új vezetőit

Elfogadták az önkormányzati cégek üzleti terveit. Új megállapodást kötöttek a volánnal, a jegyző… Tovább olvasom