Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Taxizni is lehet a kékfrankkal

Több tízmillió kékfrank van forgalomban Sopronban és környékén, a kibocsátott utalványok értéke év végére elérheti a 100 millió forintot is.

A készpénz-helyettesítőt 350 helyen fogadják el, mostantól már az egyik taxitársaságnál is fizethetünk vele.

Egy évvel ezelőtt, Mihály napján alakult meg a kékfrank bevezetését és a helyi gazdaság erősítését célul kitűző Ha-Mi Összefogunk Európai Szövetkezet, mely mára elérte a közel 200 fős taglétszámot, az alaptőkéje pedig az 51 ezer eurót. A szövetkezet megalapítását követően forgalomba került a kékfrank nevű készpénz-helyettesítő eszköz, melyet mára 350 helyen fogadnak el a környéken. Kékfrankból Sopronban és vonzáskörzetében több tízmillió van forgalomban, a kibocsátott utalványok értéke év végére elérheti a 100 milliót is.

A szakemberek szerint az önkormányzatoknak feladatot kellene vállalniuk a gazdaság szervezésében is, hogy a helyi munkát, a fogyasztást és a pénzt vagy pénzhelyettesítő eszközt az adott településen, régióban tartsák. Erről szól a soproni kékfrank.

A szövetkezet új tagokkal is bővült. A jövőben az egyik soproni taxitársaságnál is fizethetünk kékfrankkal. A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület ugyancsak belépett a Ha-Miba, ők az európai szövetkezet tagjaként a rábaközi tallér kiadásán dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robotautóval Rómában

A NASA tudósával, orosz űrkutatóval, olasz professzorokkal is beszélgetett az a négy széchenyis diák, akik Mars-járó robotjukat mutatták be Rómában. Tovább olvasom